Sindicatele din apărare propun înfiinţarea unui minister al industriei naţionale de apărare

Se află în subordinea directă a Ministerului Economiei, depind de comenzile  care vin de la Ministerul Apărării Naţionale, dar pledează pentru înfiinţarea unui minister al industriei naţionale de apărare! Sindicatele din industria de profil au ajuns la această concluzie după ce au constatat că Ministerul Economiei, de care depind în mod direct, acordă o mai  mare atenţie altor domenii de activitate, în speţă    industria energetică, lăsând pe un plan secund problemele industriei de apărare…

„Propunerea noastră, a sindicatelor din industria de apărare, este să luăm modelul unor ţări care au creat  ministerul industriei naţionale de apărare, pentru că dacă vedem, în momentul de faţă, d-ul ministru al Economiei, Virgil Popescu se ocupă foarte mult de energie, pentru că e normal, omul acolo se pricepe, ştie ce are de făcut şi apoi energia reprezintă altceva decât industria de apărare. Noi spunem că industria de apărare, după tot ce se întâmplă în lumea asta când vedem ce se întâmplă cu boli, cu pandemii, cu necazuri în America, balamuc pe acolo, cu fel şi fel de ameninţări la graniţa noastră… şi atunci nu este normal să devenim o ţară responsabilă?

Ca să devenim o ţară responsabilă, nu trebuie să avem  o armată bine dotată, echipată şi pregătită? Pentru asta nu ar trebui să avem un minister al industriei de apărare care să gândească foarte clar pentru industria de apărare, ce trebuie făcut în corelare cu ceea ce vrea Ministerul Apărării Naţionale? Deci am început să gândim în perspectiva unor vremuri grele pe care noi nu le dorim să vină, dar e mai bine să ne prindă pregătiţi decât să ne prindă cum ne-a prins fără măşti”, a semnalat liderul de sindicat morenar, Constantin Bucuroiu, preşedintele Alianţei Sindicatelor din Industria de Apărare.

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro