Rotary Târgovişte: Sprijin pentru copiii cu dizabilităţi care vin la înot

Asociaţia “Eu POT” Târgovişte a primit săptămâna aceasta o donaţie de echipamente şi aparatură pentru şedinţele de inot pe care le desfăşoară pentru copiii şi tinerii cu dizabilităţi. “Clubul Rotary este o organizaţie care vine în sprijinul comunităţii locale şi îşi desfăşoară activitatea de 13 ani. Am desfăşurat mai multe proiecte, iar acesta este începutul colaborării noastre cu Asociaţia “Eu POT”, a precizat Dragoş Petrescu, preşedintele Clubului Rotary Târgovişte.

Donaţia a fost binevenită şi va contribui substanţial la îmbunătăţirea rezultatelor pe care le urmăresc voluntarii “Eu POT” pentru recuperarea persoanele cu dizabilităţi cu care lucrează. “Se schimbă cu totul situaţia, pentru că până acum am lucrat cu improvizaţii, cu puţinul material pe care l-am avut. Dar acum o să ne facem treaba mult mai bine. Toate materialele sunt importante, dar cele mai importante sunt ceasurile cardiofrecvenţiometre, care măsoară bătăile inimii. Astfel suntem mai precişi şi putem să urmăm indicaţiile medicilor. Sunt nişte aparate la care nu oricine are acces, pentru că sunt foarte scumpe şi nu ne puteam permite să le luăm decât pe etape”, ne-a declarat Felix Stănescu, preşedintele Asociaţiei “Eu POT” Târgovişte.
Asociaţia desfăşoară un program de recuperare prin activităţi în apă pentru 30 de copiii şi tinerii cu dizabilităţi, cu rezultate pe termen lung. “Cele mai bune rezultate sunt cele pe care ni le comunică medicii la evaluările periodice. Ei observă îmbunătăţiri ale funcţionalităţii membrelor afectate. În cazul celor cu dizabilităţi intelectuale se observă îmbunătăţiri la şcoală, socializează mai bine. Părinţii ne transmit că lucrează mult mai uşor cu ei”, adaugă Felix Stănescu.
Între proiectele derulate de Clubul Rotary Târgovişte, mai amintim: dotarea cu centrală termică, bucătărie profesională, spălătorie profesională şi anveloparea corpurilor Centrului pentru persoane cu dizabilităţi de la Ţuicani; Dăruieşte un zămbet – acţiune în care fiecare elev de la o clasă a Seminarului Teologic din Târgovişte primeşte cumpărături de Paşte în valoare de 300 lei; consultaţii oftalmologice gratuite şi ochelari de vedere pentru târgovişteni şi nu numai; donaţii de carte în limba engleză pentru mai multe şcoli şi biblioteca judeţeană din Târgovişte; dotarea cu mobilier, calculatoare şi proiectoare a mai multor instituţii ş.a.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro