Protest al salariaților DAS Târgoviște în fața primăriei. Opinii divergente între sindicat și autorități

Protest al salariaților DAS Târgoviște după ce au fost anunțați de pierderea sporului pentru condiții de muncă (de risc) acordat conform legii între 7 și 15%, ca urmare a expirării buletinului de determinare în baza căruia se stabilește acest spor. Ulterior a fost emis un buletin care elimina asistenții personali din rândul celor îndreptățiți conform legii să primească sporul. Sindicatul Valahia a contestat Buletinul fiind emis un altul, corectat, pe baza căruia Sindicatul Valahia solicită acordarea sporului.

Protestul a început la ora 16:30 în fața Primăriei Târgoviște. La el au luat parte și  asistenți  personali însoțiți de persoanele aflate în îngrijire. Toți participanții au purtat măști de protecție.

Cu toate acestea, primăria spune că sporul nu se poate acorda tuturor. Într-o discuție cu protestatarii, primarul Cristian Stan le-a spus acestora că sporul se va acorda în continuare asistenților personali pentru persoane cu dizabilități (300 de persoane la nivelul municipiului). Salariile acestora variază între 1400 și 1800 de lei.  În același timp, administrația locală a spus că așteaptă noul buletin de determinare al DSP Dâmbovița.

Sindicatul Valahia consideră abuzivă decizia de a nu acorda tuturor sporul (pe lângă asistenții personali și angajaților din căminele de bătrâni, creșe și centre pentru copii cu probleme etc) și spune că va continua protestele pentru acordare sporurilor conform legii, chiar dacă se va ajunge din nou în instanță.

Totuși deciziile instanței nu se pot pune în aplicare fără resursă financiară care poate fi alocată doar prin rectificare bugetară. În cursul anului, sute de angajați  au primit in instanța dreptul la acordarea unei indemnizații de risc acordată în perioada stării de urgență pentru persoanele din asistență socială. Conform unei prevederi legale banii pot fi acordați eșalonat pe o perioadă de 5 ani, așa că până acum aceștia au primit doar 250 de lei din 5000.

Sindicatul Valahia a anunțat continuarea protestelor până la rezolvarea situației.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro