Protest al foştilor angajaţi Mechel care nu şi-au primit plăţile compensatorii

Câteva zeci de foşti angajaţi ai Mechel Târgovişte au protestat, marţi, în faţa combinatului, blocând pentru scurt timp DN 72, participanţii la protest fiind nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile compensatorii. Protestatarii au traversat în mod repetat trecerea de pietoni din faţa combinatului, blocând traficul timp de peste un sfert de oră. La faţa locului au venit poliţişti şi jandarmi, iar circulaţia auto a fost reluată. ”A fost un protest spontan, început în faţa combinatului. Apoi ne-am deplasat în faţa Prefecturii, am avut o discuţie cu preşedintele consiliului judeţean, Adrian Ţuţuianu, care a sunat la Ministerul Finanţelor de unde i s-a comunicat că s-au deblocat plăţile pentru salariile compensatorii recunoscute de AJOFM şi că banii vor veni până la finalul săptămânii viitoare. Sperăm să se respecte acest termen. Totodată Mechel urmează să plătească astăzi o parte din sumele datorate salariaţiilor”, a declarat liderul sindicatului Metalurgistul de la Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte, Gabriel Banu.

În luna februarie pentru Mechel Târgovişte a fost admisă cererea de reorganizare şi s-a deschis procedura generală a insolvenţei. Combinatul de Oţeluri Speciale (COS) Târgovişte avea în 1990 peste 10.000 de salariaţi. Numărul acestora a ajuns în anul 2000 la 5.700, iar acum combinatul are mai puţin de 1.500 de angajaţi.

La sfârşitul lunii februarie 2013 a fost făcută publică informaţia că Mechel şi-a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari (230 de lei), companiei româneşti Nikarom SRL.

Astfel, Nikarom a achiziţionat şi combinatul de la  Târgovişte, precum şi Mechel Reparaţii Târgovişte.

În luna mai Mechel anunţa că, la Târgovişte, se revine la denumirea de Combinatul de Oţeluri Speciale.


Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:


Gurmand + Raiman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politica de confidentialitate (click pe acest link)


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca
Statistici Google Analytics
Statistici Trafic.ro