Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de miercuri, nr. 3706
19-1-2022
batrani-saraci

Protejarea vârstnicilor singuri și fără apărare, printre prioritățile poliției de proximitate

 

În cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic, ce a avut loc astăzi la Prefectura Dâmbovița, a fost discutată problema persoanelor vârstnice din județ, a căror protejare reprezintă una dintre prioritățile poliției de proximitate.

Potrivit informațiilor oferite de comisar șef Denis Pârvu, inspector șef adjunct al Poliției Dâmbovița, în prezent, în evidențele poliției sunt 195 de persoane vârstnice potențiale victime.

Aceste persoane au fost instruite, potrivit reprezentantului IPJ Dâmbovița, de către polițiștii de proximitate, cu privire la metodele de autoprotecție și au primit datele de contact ale acestora.

De asemenea, reprezentanții poliției județene spun că polițiștii de proximitate se deplasează zilnic la asociațiile de proprietari, unde se analizează posibilitatea de asigurare a intrărilor în blocuri, modul de supraveghere a apartamentelor în care locuiesc persoane vârstnice singure, dar și alte situații.

Prefectul județului, Ioan Marinescu, dar și președintele CAR Omenia Pucioasa, Dragomir Diaconescu, nu au fost, însă, de acord cu numărul persoanelor vârstnice potențiale victime identificat de poliție. Acesta din urmă s-a oferit să vină în sprijinul poliţiei cu cazuri concrete de bătrâni singuri, având în vedere numărul mare al vârstnicilor care se încadrează în această categorie, înscrişi la CAR Pucioasa.

Eu cred că numărul este mic la nivel de judeţ, având în vedere populaţia de vârstă a treia care există. Am un caz particular şi de la cazurile personale ne ducem. La mama mea, nu a mers nimeni s-o întrebe sau să o consilieze. Nu că e mama mea, dar poate fi mama oricui de aici. …Eu cred că poliţistul de proximitate are situaţia exactă a situaţiei cetăţenilor şi se duce în întâmpinarea lor, pentru că unui vârstnic la 80-90 de ani îi e greu să se ducă după poliţist-prefectul judeţului, Ioan Marinescu

Comisarul şef Denis Pârvu a promis că va lua în consideraţie informaţiile şi observaţiile din cadrul comitetului consultativ de astăzi.

WP_20150520_001

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo

CITEȘTE ȘI

kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media