Proiecte pentru dâmboviţenii care vor să muncească

Asociaţia de Sprijin a Şomerilor Dâmboviţa, alături de partenerii săi – Asociaţia Regională de Consultanţă-Dezvoltare, Asociaţia „Înapoi la Muncă” Dâmboviţa şi Asociaţia Formare, Dezvoltare, Asistenţă, implementează trei alte proiecte ce au ca grup ţintă 2200 de persoane fără loc de muncă din Dâmboviţa şi alte judeţe ale ţării. Sunt vizaţi atât şomeri, persoane din mediul rural, cât şi din grupuri vulnerabile precum persoane cu dizabilităţi, persoane de etnie romă şi tineri care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului. Ei beneficiaţă de servicii gratuite de informare şi consiliere, de formare profesională şi de mediere pentru acces pe piaţa muncii.

500 de persoane din mediul rural învaţă o meserie

12 cursuri profesionale se derulează prin proiectul „Măsuri active de ocupare pentru persoanele fără loc de muncă din zonele rurale – STOP agriculturii de subzistenţă”, care se adresează exclusiv persoanelor din mediul rural. Până în prezent, 102 persoane, în majoritate femei (73) din totalul de 500 al grupului ţintă, au fost înscrise la cursuri şi 22 dintre ele au fost angajate. Proiectul se implementează în Regiunea Sud Muntenia.

40 de cursuri de formare în meserii cerute pe piaţa muncii

Proiectul „Şanse egale pentru toţi – Măsuri active de ocupare pentru persoanele fără un loc de muncă” vizează 800 de persoane din Regiunea Sud Muntenia, Regiunea Sud Est şi Regiunea Sud Vest. Este vorba despre persoane care au părăsit timpuriu şcoala, persoane în căutarea unui loc de muncă, eprsoane inactive, şomeri. Ei au acces la o gamă vastă de cursuri de formare, între care amintim: agent de curaţenie, cameristă, confecţioner asamblor articole textile, frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, lucrător în construcţii, lucrător în comerţ, ospătar, sudor ş.a. 48 de persoane au fost mediate pentru angajare, 26 găsindu-şi astfel un loc de muncă.

Şanse pentru 900 de persoane din grupuri vulnerabile

Proiectul „Şansă la o viaţa normală! Măsuri active integrate în vederea integrării/reintegrării pe piaţa muncii a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile” se adresează persoanelor cu dizabilităţi, persoanelor de etnie romă şi tienrilor peste 18 ani care părăsesc sistemul instituţionalizat de protecţie a copilului din Regiunea Sud Muntenia, Regiunea Centru, Regiunea Sud Est şi Regiunea Sud Vest. 197 de persoane, dintre care 107 femei, au fost deja înscrise la cursuri de formare profesională : confecţioner asamblor artiole din textile, lucrător finisor în construcţii, lucrător în comerţ, operator calculator.

Cursurile de formare profesională sunt gratuite. Cei care urmează aceste cursuri pot lucra efectiv în firme şi societăţi, care le oferă şansa unui loc de muncă. În plus ei primesc subvenţii la finalul cursului, care până acum au fost în valoare de 600 de lei/curs, un stimulent pentru ca ei să înveţe o meserie.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro