“Prevenirea cancerului la Sân”, campanie umanitară prin care 3.000 de dâmboviţence ar putea beneficia de mamografii gratuite

Agenţia ZBS Decor,  în colaborare cu Crucea Roşie Română şi Complexul Hotelier Dracula au demarat o campanie de mare actualitate în societatea de astăzi. Este vorba de campania “Prevenirea cancerului la Sân”, prin care organizatorii vor să strângă peste 100.000 de euro pentru achiziţionarea unui mamograf performant, iar timp de doi ani, începand cu 2014, să implementeze un program de screening al cancerului la sân.

În cadrul acestuia, spune, directorul Agenţiei ZBS Decor, Alexandru Victor, 3.000 de femei sărace vor beneficia de mamografii gratuite.

 Un prim bilanţ va fi realizat la Târgul De Nunţi din Dâmboviţa, ce va avea loc în perioada 14-16 februarie 2014, la Muzeul de Istorie, din cadrul Complexului Muzeal Curtea Domnească Târgovişte. Cei care vor să contribuie la această campanie cu sugestii, propuneri şi donaţii o pot face la numărul de telefon 0720/430.427.

O mamografie este un tip special de examinare radiologică a sânului făcută cu ajutorul unui echipament special care poate evidenţia frecvent tumori ce sunt prea mici pentru a putea fi palpate. Mamografia este cea mai buna metodă radiologică disponibila astăzi ce poate detecta precoce cancerul de sân. Este o metodă ideală şi indispensabilă pentru femeile mai în vârstă de 40 de ani, ce au un risc crescut de a face cancer de sân.

Deşi mamografiile, la fel ca majoritatea analizelor medicale, nu au o acurateţe de 100%, controlul regulat cu ajutorul mamografiei reprezintă cea mai buna metodă radiologică de a descoperi cancerul de sân precoce, înainte de a apărea semne sau simptome evidente de cancer. Unele studii au arătat că mamografia poate reduce rata de deces prin cancerul de sân cu mai mult de o treime.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro