Poliţiştii se revoltă! Nu mai vor să muncească gratis!

 


Nemulţumirea vine din faptul că la evenimentele electorale naţionale, poliţiştii sunt obligaţi să muncească, în afara programului de lucru, din timpul lor legal liber, fără a li se plăti indemnizaţia prevăzută şi pe care o primesc toate celelalte categorii profesionale, implicate în desfăşurarea alegerilor, potrivit Hotărârilor de Guvern. Astfel, nici la alegerile locale din iunie şi nici la Referendumul din 29 iulie 2012 poliţiştii, care au asigurat paza secţiilor de vot, nu au fost înscrişi în HG pentru a primi îndemnizaţia de 65 lei/zi pe care însă au primit-o statisticienii, informaticienii şi, în general, ceilalţi membri ai personalului tehnic auxiliar participant.
În urma sesizărilor lucrătorilor M.A.I. ministrul Liviu Pop a realizat o evaluare a costurilor din care a reieşit că suma cerută nu ar fi împovărat bugetul alegerilor. Cu toate acestea, poliţiştii, care ar trebui să primească îndemnizaţia de 65 lei/zi, sunt solicitaţi în timpul lor liber şi obligaţi să lucreze pe gratis, de regulă, peste 12 ore/zi. În unele cazuri, după un serviciu continuu de 24 de ore, ei nici nu sunt înlocuiţi, din lipsă de personal disponibil. Situaţia este frecventă, mai ales, în mediul rural, acolo unde poliţistul preia, în pază, secţia de votare de sâmbătă seara până luni dimineaţa, când însoţeşte preşedintele secţiei de votate la Biroul electoral, unde trebuie depuse buletinele şi procesul verbal.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca