Pietonii la control

Conform Poliției Române una dintre cele mai importante cauze ale accidentelor rutiere este indisciplina pietonilor. Din acest motiv, polițiștii rutieri dâmbovițeni au desfăşurat pe raza întregului judeţ acţiuni pentru prevenirea şi combaterea indisciplinei pietonale.

Astfel, în cadrul acțiunilor peste 400 de pietoni au fost sancţionaţi ca urmare a traversării părţii carosabile prin loc nepermis. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 69 440 de lei.

Totodată, poliţiştii rutieri au procedat la sancţionarea contravenţională a 48 de conducători care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor, în aceste cazuri fiindu-le reţinute şi permisele de conducere.

Pentru prevenirea accidentelor, poliția recomandă pietonilor ca traversarea drumurilor publice să se facă numai prin locurile special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje şi numai pe culoarea verde a semaforului, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor şi numai după ce s-au asigurat temeinic, iar acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea să se realizeze numai pe partea stângă a drumurilor, cât mai aproape de marginea acestora.

 De asemenea, pietonii trebuie să se asigure temeinic înainte de pătrunderea pe partea carosabilă şi să folosească accesorii fluorescente, reflectorizante sau haine de culori deschise, noaptea ori în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când circulă pe partea carosabilă a drumului public.


Valeriana heidelbergcement


Gurmand + Raiman caleatargovetilor
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro