Opinie lider de sindicat: ,,Începând de anul viitor salariații din sistemul bugetar trebuie să se aștepte la schimbări majore’’

Distribuie:

Stare de incertitudine în rândul salariaților din sistemul bugetar! Dacă până acum aceasta era starea de fapt specifică angajaților din mediul privat, unde incertidudinea este practic la ea acasă, acum se pare că și bugetarii încep să trăiască astfel de emoții! Vicepreședintele Sindicatului din Administrația Publică Locală Dâmbovița ,,Forța Legii’’, Emil Pleșa ne-a declarat că angajații din sistemul bugetar se așteaptă la ,,surprize’’ neplăcute, mai ales după alegerile parlamentare din luna decembrie. Emil Pleșa este ferm  convins că în curând se va repeta ,,istoria’’ de pe vremea lui Băsescu și Boc, respectiv  se va alege între cele două variante de lucru – reducerea veniturilor bugetarilor cu 20-25% sau se va recurge la concedieri în rândul acestora.

,,Deocamdată în administrația publică locală este liniștea dinaintea furtunii. Edilii care și-au prelungit mandatele cu încă 4 ani, în urma alegerilor locale din luna  septembrie, au plecat în concediu de odihnă, pentru că unii aveau concediile neefectuate. Deci  în momentul de față sunt mulți primari plecați în concediu, obosiți cel mai probabil de campania electorală. Este o perioadă tulbure… În orice caz să știți că funcționarii publici se așteaptă la surprize, mai ales după alegeri. Starea asta de incertitudine este generată de politica economică a Guvernului pentru că toată lumea este convinsă, inclusiv eu, că după 6 decembrie vor fi schimbări.

Economia este zob, bani la bugetul de stat… ioc, dacă nu a mers nimic. Ce… noi ne luăm după ei, când spun că au făcut, că au relansat, asta este propagandă. Deci, începând de anul viitor salariații din sistemul bugetar trebuie să se aștepte la schimbări majore. Sunt două variante, ori se reduc salariile cu un anumit procent, așa cum a făcut Băsescu și Boc, de au redus veniturile cu 25%, ori se reduce personalul.  Un om care ia 4000 de lei salariu se gândește că dacă îi taie 25% tot mai rămâne cu 3000 de lei, pe când dacă îl dă afară… ce face? E ceva logic!

Tragedie va fi oricum pentru că indiferent ce se va întâmpla, că se fac restructurări sau se diminuează veniturile, tot tragedie se numește, pentru că salariatul respectiv poate a contractat un credit, dacă mai are și o descoperire de card sau un card de cumpărături pe care trebuie să le alimenteze… Sunt mulți care au copiii ce nu pot merge la școală și trebuie să stea acasă cu ei și atunci ce facem, luăm 75%, este bine și așa că stăm acasă, dar eu știu cât se mai poate lua și acest  75%, pentru că s-ar putea ca după 1 ianuarie 2021… să nu mai existe așa ceva’’, ne-a declarat astăzi vicepreședintele Sindicatului Administrației Publice Locale Dâmbovița ,,Forța Legii’’, Emil Pleșa.

 

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro