Opinie lider de sindicat Automecanica Moreni: ,,În societățile din industria de apărare, cei care conduc destinele acestor societăți… nu știu să-i atragă pe tineri’’

Distribuie:

Atragerea și păstrarea tinerilor în industria de apărare reprezintă provocarea momentului pentru conducerea acestor unități economice, unde marea masă a salariaților se apropie vertiginos de vârsta  pensionării! Acesta este aspectul care se pare că l-a surprins, și chiar îngrijorat, și pe ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă! În urma unor vizite întreprinse în teren, la uzinele de profil, acesta a remarcat că cei care lucrează acolo sunt persoane trecute de 60 de ani. În ceea ce privește Uzina Automecanica Moreni, aceasta a reușit să angajeze un număr important de tineri care s-au dovedit a fi și valoroși, numai că păstrarea lor este o mare problemă. Potrivit liderului de sindicat, Constantin Bucuroiu un tânăr valoros nu poate fi menținut în fabrică mult timp dacă este plătit cu salariul minim pe economie, așa cum se procedează de obicei. Liderul de sindicat morenar este convins că noul director al societății va schimba această cutumă astfel încât tinerii să fie plătiți ,,pentru munca pe care o prestează, nu pentru faptul că e tânăr’’

,,Am avut recent o discuție interesantă cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă și pe această temă am avut o discuție și cu conducerea Societății Automecanica Moreni. Ministrul mi-a spus în felul următor ,,eu, ca persoană, nu a-și investi în momentul de față în industria de apărare pentru că am trecut prin două fabrici de armament și am văzut numai oameni de 60 de ani. Acest lucru nu îmi dă curajul că acea societate are o perspectivă’’. Și are dreptate ministrul! Acest lucru am susținut și eu, cu mult timp în urmă, când spuneam că în societățile din industria de apărare cei care conduc destinele acestor societăți nu înțeleg ce înseamnă tineretul și nu știu să-i atragă pe tineri.

În momentul de față, la Automecanica Moreni, avem niște tineri deosebiți pe care i-am angajat în ultima perioadă. De asemenea, la Automecanica Moreni avem un director nou, care este tânăr și el. Mă uit la el că încearcă să înțeleagă fenomenul, ca să stopăm plecarea acestor tineri pe care i-am atras către noi și care au dovedit că au niște calități excepționale, că sunt niște tineri care au venit aici cu dorința de a rămâne, nu de a pleca, dar pentru asta până acum, și sper ca Bogdan Răzvan Eugen să facă ceea ce nu s-a făcut până acum, adică să-i plătească pentru munca pe care o prestează, nu pentru faptul că e tânăr.

Se zice că e tânăr și i se dă salariul minim pe economie! Pâi, măi fratele meu, după trei luni, când ai văzut că tânărul acesta în afară de tinerețe mai are și cunoștințe, mai are și dorința de a face mai mult… și mai bine. Pentru bătrânețe se ia sporul de vechime, de 25%. Acest spor de vechime, de 25%, este un sfert de salariu care se ia în plus. Pâi, nu trebuie să i se ofere și celui tânăr șansa să fie plătit pentru munca pe care el o prestează? Asta am discutat cu noul director general  de la Automecanica Moreni, Bogdan Răzvan Eugen, să îndreptăm greșeala asta. Nu vreau să arăt cu degetul cine sunt cei vinovați care au ținut lucrurile pe loc, dar sunt vinovați și  trebuie să se simtă singuri că au greșit’’, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele Alianței Sindicatelor din Industria de Apărare și Aeronautică.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro