Oana Antonescu despre scandalul cărnii de cal: “Adevăraţii vinovați trebuie să plătească”

Europarlamentarul Oana Antonescu a susţinut, în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European că este necesară identificarea cât mai rapidă a celor responsabili de înşelarea cetăţenilor europeni în scandalul cărnii de cal, pentru restabilirea credibilităţii industriei alimentare europene.

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat în cadrul Comisiei că atât autorităţile din România, cât şi operatorii comerciali români nu se fac vinovaţi de încălcarea niciunei reglementări europene sau naţionale. Mai mult, posibilitatea unei confuzii sau etichetări accidentale nu poate fi luată în calcul, în condiţiile în care companiile din România au exportat numai carcase, şi nu produsul final, după cel puţin patru controale sanitar-veterinare, a subliniat europarlamentarul democrat-liberal.

„Aș dori ca la sfârșitul acestei dezbateri să se afirme cu claritate faptul că toate acuzațiile apărute în media europeana la adresa unităților de abatorizare din Romania sunt nefondate și injuste. Autoritățile române au acționat foarte rapid înainte să fie sesizate oficial, și au efectuat verificările necesare. Rezultatul a fost clar: etichetarea loturilor de carne de cal provenită de la unitățile din România a fost corectă și sistemul de trasabilitate a fost aplicat. Companiile din România au furnizat carnea de cal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Nu au existat probleme de siguranța alimentară”, a arătat Oana Antonescu.

Eurodeputata liberal-democrată şi-a exprimat susţinerea pentru producătorii români acuzaţi pe nedrept şi a cerut identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a celor vinovaţi.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro