Oana Antonescu despre scandalul cărnii de cal: “Adevăraţii vinovați trebuie să plătească”

Europarlamentarul Oana Antonescu a susţinut, în cadrul dezbaterilor Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European că este necesară identificarea cât mai rapidă a celor responsabili de înşelarea cetăţenilor europeni în scandalul cărnii de cal, pentru restabilirea credibilităţii industriei alimentare europene.

Eurodeputata PDL Oana Antonescu a subliniat în cadrul Comisiei că atât autorităţile din România, cât şi operatorii comerciali români nu se fac vinovaţi de încălcarea niciunei reglementări europene sau naţionale. Mai mult, posibilitatea unei confuzii sau etichetări accidentale nu poate fi luată în calcul, în condiţiile în care companiile din România au exportat numai carcase, şi nu produsul final, după cel puţin patru controale sanitar-veterinare, a subliniat europarlamentarul democrat-liberal.


„Aș dori ca la sfârșitul acestei dezbateri să se afirme cu claritate faptul că toate acuzațiile apărute în media europeana la adresa unităților de abatorizare din Romania sunt nefondate și injuste. Autoritățile române au acționat foarte rapid înainte să fie sesizate oficial, și au efectuat verificările necesare. Rezultatul a fost clar: etichetarea loturilor de carne de cal provenită de la unitățile din România a fost corectă și sistemul de trasabilitate a fost aplicat. Companiile din România au furnizat carnea de cal cu respectarea tuturor procedurilor legale. Nu au existat probleme de siguranța alimentară”, a arătat Oana Antonescu.

Eurodeputata liberal-democrată şi-a exprimat susţinerea pentru producătorii români acuzaţi pe nedrept şi a cerut identificarea şi pedepsirea cât mai rapidă a celor vinovaţi.

Oana Antonescu, europarlamentar PDL, este membră a Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă Alimentară a Parlamentului European.


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca