,,Noi cerem insistent să se modifice coeficienții de ierarhizare, pentru că acea grilă de ierarhizare nu e deloc avantajoasă celor din învățământ’’(Emil Poamă, președinte SLI Dâmbovița)

Spre deosebire de unii miniștri din Guvernul Cîțu care fac alergie numai când aud de cuvântul sindicat,  ministrul Educației, Sorin Câmpeanu are o relație foarte bună cu sindicatele din învățământ!  Șeful de la Educație nu ezită să se consultă cu reprezentanții dascălilor în mai toate  problemele  care privesc sistemul educațional.

Liderul de sindicat din învățământul dâmbovițean, prof. Emil Poamă  spune că ministrul Educației trebuie să facă ceea ce a promis, adică să rezolve în totalitate problema învățământului online din mediul rural, unde în continuare există  un deficit de tablete, de laptopuri, de echipamente specifice, iar   internetul poate pica în orice moment.

O dorință expresă a sindicatelor din învățământ este modificarea coeficienților actuali de ierarhizare, pe grila de ierarhizare, unde profesorii nu au o poziție foarte avantajoasă, dacă tot se dorește  modificarea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

,,Relația noastră cu ministrul Educației este destul de bună, am ajuns destul de des la un consens în privința măsurilor care trebuie luate. În orice caz cred că d-ul ministru s-a hazardat când a zis că are fonduri suficiente pentru a rezolva problemele din învățământ și mă refer la realizarea unei infrastructuri școlare online optime, mai ales în mediul rural.

A recunoscut și ministrul că nu sunt suficiente echipamente pentru a da posibilitatea celor din mediul rural să desfășoare activități online. În continuare este un deficit de tablete, de laptopuri, nu sunt suficiente echipamente, iar cea mai mare problemă este semnalul, internetul, destul de greu de rezolvat, care implică, după părerea noastră, și cheltuieli destul de mari. D-ul ministru a a spus, când a primit bugetul,  că intenția lui este să se investească, o mare parte din bani, în modernizarea școlilor din mediul rural.

În ceea ce privește cealaltă problemă, a salarizării, noi cerem insistent să se modifice coeficienții de ierarhizare, pentru că acea grilă de ierarhizare nu e deloc  avantajoasă celor din învățământ. Vorbim de grila de salarizare, la care guvernanții vor să umble și s-o modifice. Noi insistăm să se facă niște modificări ale indicilor, bineînțeles  în favoarea noastră’’, a precizat președintele Sindicatului Liber din Învățământ  (SLI) Dâmbovița, prof. Emil Poamă.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro