Nicolae Dragodănescu, lider de sindicat: ,,Cazuri de Covid – 19 s-au înregistrat în toate societățile comerciale și în toate instituțiile statului’’

Distribuie:

Se pare că nu există societate comercială sau instituție a statului care să nu fi avut sau nu aibă cazuri de infectări cu  Covid -19 în rândul salariaților! Președintele  Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu recunoaște că există o mare îngrijorare din acest punct de vedere mai ales în unitățile de producție, în marile societăți comerciale care se bazează pe contracte și care trebuie să-și onoreze contractele la termen.  Aspectul pozitiv semnalat de liderul de sindicat este că, în cazul unităților economice monitorizate de Sindicatul ,,Valahia’’ Târgoviște,  nu s-au înregistrat cazuri grave pe nicăieri, deocamdată.

,,Există îngrijorare mare peste tot din cauza acestei pandemii.  Cazuri de Covid s-au înregistrat în toate societățile comerciale și în toate instituțiile statului. Din ceea ce constatăm sunt cazuri ușoare și foarte ușoare care au necesitat o izolare și un tratament acasă, fără complicații foarte mari. Ne punem întrebarea de ce celelalte viroze nu necesită un astfel de tratament, o astfel de abordare. Nu vreau să fiu răutăcios, e o viroză puternică, e o gripă care se pare că e ușor atipică, dar să știți că oamenii se îmbolnăveau de gripă și cam tot o săptămână-două săptămâni stăteau pe acasă.

Cam acesta este adevărul vizavi de chestia asta, dar ne creează mari probleme atunci când unul care a fost diagnosticat pozitiv, că are simptome, că nu are, e mai puțin important, ideea este că ceilalți din jur  trebuie să intre în procedura de izolare, procedură care segmentează fluxul de producție și într-adevăr aici sunt foarte mari îngrijorări absolut peste tot… și la Oțelinox, și la Cromsteel, și la Erdemir, la toate societățile mari care se bazează pe contracte și care trebuie să-și onoreze contractele la termen.

Dacă se oprește un schimb sau două și nu mai poți să lucrezi, normal că atunci ai o mare problemă. Ne înscriem într-o medie a gripei de sezon și cu cazurile de Covid. Știți cum este… înainte când venea omul bolnav la muncă și strănuta, peste o săptămână cam toți strănutau pe acolo, acum îi ținem acasă ca să diminuăm raportul de răspândire a virusului. Nu am avut cazuri grave pe nicăieri, nu am avut nici cazuri care să necesite oxigen.

Parțial, pe câte un schimb, am mai lucrat cu sincope, când un schimb avea probleme și a trebuit să se detașeze din alte părți ale societăți ca să se acopere schimbul respectiv. Deci se creează mari probleme de funcționare când apar cazuri de Covid -19, pentru că oamenii care erau apți, din punct de vedere al muncii, trebuie să stea în izolare. Să știți că nu toată lumea poate să muncească de acasă… Poți să muncești de acasă când ai de-a face cu un calculator, dar când ai de-a face cu șurubul, cu flux de producție,  cu o bandă, cu cromare, cu făcut bandă de inox… nu poți să faci din sufragerie’’, a declarat președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro