Mai pregătite pentru viaţă!

În cadrul cursurilor de „Comunicare eficientă” şi „Orientare către client”, participanţii au dobândit noţiuni noi şi au dezvoltat abilităţi care să-i ajute în găsirea unui loc de muncă, dar şi în îmbunătăţirea relaţiilor cu ceilalţi. “Am avut foarte multe de învăţat din acest curs. Mie mi-a plăcut. Nu am lipsit niciun moment, chiar mi-ar fi plăcut să dureze mai mult. M-a pregătit şi pentru un viitor job, dar şi pentru societate”, ne-a mărturisit Ioana Raluca Matei, în vârstă de 29 ani, din Doiceşti, una dintre cursante. “E greu de găsit de muncă. Momentan este şi o perioadă dificilă pentru angajări, dar sunt sigură că aceste cursuri mă vor ajuta, pentru că sper să mai avansăm şi noi în gândire şi să ne fie apreciate competenţele dobândite”, a mai spus tânăra.

Proiectul implică cinci comune din Dâmboviţa

Proiectul COMPETENT – Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii este implementat de Asociaţia Comunelor din România şi partenerii săi, Brainstorming Consulting şi RPIC-ViP Republica Cehă în 35 de commune din şapte judeţe. În Dâmboviţa, proiectul se adresează persoanelor inactive, în special femei, din comunele Cornăţelu, Doiceşti, Finta, Şotânga şi Vulcana-Băi. Cursurile de competenţe au avut loc în perioada martie-iulie 2012 cu sprijinul autorităţilor locale şi şcolilor din cele cinci localităţi, care s-au implicat în promovarea activităţilor şi au pus la dispoziţie locaţiile şi în unele cazuri echipamentele necesare desfăşurării cursurilor.

În cadrul cursului de “Comunicare eficientă”, participanţii au învăţat despre procesul comunicării, principiile ascultării corecte, formele comunicării, obiceiuri proaste în comunicare, tehnoredactarea unui CV.

Cât despre cursul de “Orientare spre client”, participanţii au dobândit noţiuni despre tipologiile de clienţi şi strategii de negociere, înţelegerea nevoilor clienţilor, bune maniere în relaţia cu clienţii, factori care inflenţează decizia de cumpărare şi importanţa abordării positive.

“Eu am încredere că se vor schimba şi la noi lucrurile”

Cei care au finalizat cursurile, le recomandă tuturor. “Aceste cursuri ar trebui urmate de cât mai multă lume. În urma acestor cursuri mă cunosc mai bine, am început să înţeleg anumite gesturi, să-i privesc pe ceilalţi altfel, a fost foarte util”, mărturiseşte Ioana Raluca Matei. “Îţi schimbă din mentalitatea, care este rigidă”, completează Mariana Gheorghe, în vârstă de 30 de ani, din Doiceşti. “La cursul de Orientare către client am aflat lucruri pe care nu le bănuiam vizavi de cum percepe clientul, ce doreşte el, cum să ne adaptăm, tehnici utilizate. La astfel de cursuri interacţionezi cu ceilalţi şi afli lucruri noi şi despre tine, ceea ce este benefic. Mi-ar plăcea să lucrez cu oamenii, pentru că îmi place să socializez, să zâmbesc”, spune Mariana, care, la fel ca şi colega sa, îşi doreşte să mai participe la cursuri ca cele din cadrul proiectului COMPETENT, care se va încheia în această toamnă. “În alte ţări se fac cursuri de viaţă, de ce se întâmplă, nu numai formule şi ecuaţii, fară aplicare în viaţa de zi cu zi. Contează foarte mult şi tocmai asta este fascinant la aceste cursuri pe care le-am desfăşurat. Lucrurile astea cred că ar trebui să le dezvolţi toată viaţa şi să începi de mic. Eu am încredere că se vor schimba şi la noi lucrurile”, spune optimistă Sanda Elena Micu, coordonator la nivelul judeţului Dâmboviţa al proiectului.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro