Liderul de sindicat Nicolae Dragodănescu îi propune edilului Târgoviștei să demareze procedura de expropriere a terenurilor de la COS Târgoviște

După ce statul român, prin Guvernul României, a decis preluarea activelor viabile de la COS Târgoviște,    președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște, Nicolae Dragodănescu consideră că acum ar fi oportun ca autoritățile locale sau cele județene să demareze procedura de expropriere a terenurilor de la combinat, suprafață pe care se poate înființa ulterior un viitor Parc Industrial al orașului. Mai spune liderul de sindicat că acum procedura de expropriere este foarte ușor de realizat, este foarte rapidă și cu termene relativ scurte, dar cu dreaptă și prealabilă despăgubire.

,,Ar fi extraordinar să se demareze o procedură de expropriere pentru terenurile de la COS Târgoviște.  Comunitatea locală, prin municipalitate, prin Primărie, ar putea aplica… Acum câțiva ani noi strigam că statul român poate să intervină, prin expropriere, acolo unde are un interes. Eu cred că actualul primar ar putea să analizeze cu mare atențe, cel puțin zona limitrofă de la stradă către gardurile societății,  50 – 100 de metri, pentru că deocamdată nu știm ale cui vor fi, probabil vor rămâne în continuare ale COS Târgioviște. Ar putea fi declanșată o procedură de expropriere și cumva municipalitatea să organizeze acolo un parc industrial sau să folosească în folosul  municipalității acele terenuri .

De ce nu? Acum procedura de expropriere este foarte ușor de realizat. Dacă ai o majoritate în Consiliul Local sau Județean sau dacă ai o hotărâre de guvern, oricare din acestea trei, pentru că poate să fie cu interes local, județean sau cu interesul statului, prin Guvern. Deci se poate da o hotărere în acest sens și se intră în procedura de expropriere care este foarte rapidă, cu termene relativ scurte, cu dreaptă și prealabilă despăgubire. Repet, dreaptă și prealabilă despăgubire, nu înseamnă că îl confiști, pentru că nu se mai poate așa ceva, nu mai suntem pe vremea comunismului.

Deci se poate prelua terenul prin expropriere, dar contra unui preț rezonabil dictat de piață. Eu cred că municipalitatea ar trebui să se gândească foarte serios la terenurile cu care se învecinează direct și ați văzut că arată deplorabil… Societatea statului care se va înființa la COS Târgoviște, cu cine ne vom învecina,  vom avea grijă ca totul să arate foarte bine, dar  deocamdată  pe partea care rămâne a COS Târgoviște și își continuă procedura insolvenței nu avem nicio garanție că lucrurile vor sta așa…  Am văzut că nu s-au interesat nici măcar să curețe gardurile sau să le vopsească’’, a declarat președintele Sindicatului ,,Valahia’’ Târgoviște,  Nicolae Dragodănescu.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro