Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021
liberali_sant

Liberalii au igienizat Şanţul Cetăţii! Monumentul istoric are 600 de ani!

Liberalii târgovişteni au avut ieri o acţiune de ecologizare pe Şanţul Cetăţii din municipiu. Înarmaţi cu saci menajeri şi mănuşi, membrii PNL Târgovişte au strâns saci de gunoaie din Şanţul Cetăţii şi împrejurimi. Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Garda de Mediu Dâmboviţa, care a coordonat asemenea acţiuni şi în celelalte oraşe ale judeţului. “Prin toate acţiunile din această lună încercăm nu numai să ecologizăm, ci şi să educăm populaţia, în sensul că mediul curat înseamnă sănătate.” este mesajul comisarului şef al Gărzii de Mediu, Cornelia Paraschiv. Garda a avut în această lună mai multe colaborări pentru acţiuni ce au vizat ecologizarea diferitelor zone din judeţ, la care s-a adăugat un protocol de colaborare pentru protecţia mediului la nivelul regiunii Sud Muntenia între Garda de Mediu Dâmboviţa, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Universitatea Valahia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

În ceea ce-i priveşte pe liberalii târgovişteni aceştia au încercat în timpul acţiunii si să poate un dialog cu localnicii din zonă pentru păstrarea curăţeniei în zona monumentului istoric care este Şanţul Cetăţii. “Am încercat să strângem nu doar hârtiile sau plasticul, ci mai ales bucăţile de metal şi sticlă care sunt peste tot pe Şanţul Cetăţii. Aici se joacă foarte mulţi copii din cartierele apropiate, Şanţul fiind spaţiul lor verde. Cioburile, bucăţile de sârmă sau metal sunt un adevărat pericol. Am dori chiar să facem un apel la toţi locuitorii din zonă să păstreze spaţiul curat şi să nu mai arunce aici sticlă sau resturi de metal. Şi pentru siguranţa tuturor, dar şi pentru că ar trebui să respectăm acest monument care face parte din istoria oraşului nostru.” a precizat în cadrul acţiunii Gabriel Cristache, membru în Biroul Permanent Judeţean al PNL Dâmboviţa.

Fortificaţiile medievale ale Târgoviştei însumează aproximativ 13 kilometri lungime, fiind un monument unic în Ţara Românească, cu mai mult de 600 de ani vechime. În acest moment, şantul şi valul nu se constituie în obiective turistice de sine stătătoare şi  nu au beneficiat de lucrări de reabilitare şi conservare. La acţiunea liberalilor au luat parte atât liderii partidului, cât şi şefi de deconcentrate şi simpli membri de partid.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media