La Adăpostul de Noapte ,,Speranța’’ din Târgoviște sunt 35 de oameni ai străzii! Alții refuză cazarea pe motiv că nu sunt lăsați să bea și să fumeze în centru!

35 de oamenii ai străzii se găsesc în momentul de față la Adăpostul de Noapte ,,Speranța’’ din municipiul  Târgoviște, față de 19-20 câți erau vara trecutăi! Centrul dispune de o capacitate de 50 de locuri, cu posibilitatea extinderii în caz de nevoie.

Problema principală cu care se confruntă angajații Direcției de Asistență Socială, care coordonează zilnic împreună cu Poliția Locală  această activitate de strângere a oamenilor fără adăpost de pe străzile orașului, este că mulți dintre ei refuză să vină în centru deși afară sunt temperaturi foarte scăzute, de minus 10-15 grade celsius pe timpul nopții,  temperaturi care nu permit supraviețuirea.

,,Împreună cu Poliția Locală noi încercăm să-i identificăm pe oamenii străzii. În momentul de față avem 35 de oameni în centru, dar capacitatea acestuia este de 50 de persoane. Zi de zi mergem după ei, dar în ultima perioadă sunt foarte mulți care refuză, preferă să stea pe stradă. Noi le luăm declarații. Acum sunt și temperaurile acestea foarte scăzute, dar nu stau efectiv pe stradă, se duc ei pe undeva și se adăpostesc, pentru că altfel nu ar rezista.

Deci nu vor să vină, noi zilnic mergem după ei… Noi, pe toată perioada sezonului rece,  avem acțiuni comune împreună cu Poliția Locală…. să mergem peste tot și să identificăm cazuri noi. Cei pe care îi căutăm noi seara de obicei refuză, ceilalți vin singuri, pentru că știu de centru… Vara trecută am avut la Adăpostul de Noapte ,,Speranța’’  19-20 de persoane în centru, iar acum sunt practic  cu 15 persoane în plus. Este adevărat că sunt câțiva care nu vin pentru că la noi au anumite restricții, să nu bea, să nu fumeze în centru…

Unii dintre ei au primit tichetele acelea sociale de hrană caldă, altora le asigurăm  noi hrana pentru că suntem încă în izolare, pe situația de alertă… Cu timpul o să primească toți carduri de hrană  care sunt valabile tot anul și se acordă lunar, ca și la bătrânii cu pensii reduse. Cardurile sociale s-au primit din octombrie, dar au fost activate din decembrie și le-am acordat din urmă. Pot să mănânce o hrană caldă, au o normă de hrană lunară’’, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro