ISU Dâmbovița: Activități educative la Centrul de Copii din Bilciurești cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului

COMUNICAT DE PRESĂ:

„Siguranța copiilor, responsabilitatea adulților!

Ziua Copilului, sărbătorită în fiecare an la 1 iunie, este prilej de bucurie atât pentru cei mici cât și pentru protectorii lor. Este de datoria noastră, a tuturor, de a ne informa şi de a folosi toate pârghiile de prevenire a evenimentelor neplăcute în care pot fi implicați copii.

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, în data de 30.05.2021, începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al județului Dâmbovița a răspuns solicitării Asociației ”Șansa Ta” pentru desfășurarea unor activități de informare preventivă în mijlocul copiilor din Centrul Social pentru Copii din comuna Bilciurești.

Pompierii dâmbovițeni vor prezenta copiilor o parte din misiunile pe care le desfășoară, în cadrul atelierelor organizate pentru prezentarea tehnicii de intervenție de salvare și acordare a primului ajutor calificat. Un instructor din cadrul Centrului de Formare și Pregătire în Descarcerare și Asistență Medicală de Urgență le va arăta copiilor unele tehnici și măsuri de ajutor adecvate vârstei lor.

Totodată, personal de specialitate din cadrul Inspecției de prevenire, alături de voluntarii din programul ”Salvator din pasiune” vor explica copiilor principalele reguli de siguranță care trebuie respectate în cazul producerii unor situații de urgență și vor răspunde curiozităților copiilor legate de activitatea pompierilor salvatori.

Pe timpul desfășurării activităților, copii pot deveni pentru o clipă ”pompieri” sub supravegherea salvatorilor, prin exersarea refulării apei la ţintă.

Centrul Social pentru Copii Bilciurești are în grijă peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani, proveniți din familii defavorizate, orfani, cu handicap ori cu venituri insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime.”

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro