IONEȘTI: Patru copii săraci sunt victimele bătăilor repetate ale tatălui! Au cerut ajutor la primărie

Patru copilaşi, din Ionești, cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani, trăiesc o dramă cumplită. Au fost părăsiţi de mamă şi locuiesc împreună cu tatăl şi cu bunicul lor, în condiţii de neimaginat. Nu au curent, nu au ce mânca, nu sunt spălaţi şi îngrijiţi. Tatăl pleacă la muncă cu săptămâna, iar ei rămân în grija bunicului. Dorm pe o canapea veche, iar unul dintre copii doarme pe jos, pe un morman de rufe.

Localnicii spun că ar fi bătuţi crunt atât de tată, cât şi de bunic şi că ar fi extrem de speriaţi. Una dintre fetiţe ar face pe ea, de frică. Ar fi treziţi în creierii nopţii şi agresaţi de tatăl orbit de furie. Şi bunicul, şi tatăl beau, iar mediul este total nesănătos pentru patru copii mici, fapt constatat de asistenţii sociali, în ancheta realizată vineri.  “Nu mai ţipă copiii. S-au învățat cu bătaia precum calul cu hamul!“spune bunicul celor patru.

Copiii le-au spus funcţionarilor Primăriei Petreşti că vor să plece de acolo, să meargă într-un centru de plasament. Beat, bunicul le-a dat afară din curte şi le-a ameninţat pe asistentele sociale. Acestea au sunat la Protecţia Copilului, au expus situaţia, iar cei de acolo le-au informat că nu pot declanşa procedura de preluare în regim de urgenţă decât dacă există dovezi solide şi dacă este alertată poliţia într-un moment în care copiii sunt abuzaţi.

Mama ar fi fugit în urmă cu câţiva ani, din cauza bătăilor şi a scandalurilor. De atunci, nu se mai ştie nimic despre ea. Unii spun că ar fi venit să-şi vadă copiii la şcoală, dar nu i-a păsat destul de mult încât să facă demersurile pe care legea i le-a pus la dispoziţie pentru a-i lua de acolo.

preluare cronic-gaestiului.ro


Valeriana heidelbergcement
Iohanis

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Statistici Trafic Google Analytics
Statistici Trafic.ro