Informare din partea autorităților pentru dâmbovițenii care vor să plece în străinătate

La solicitarea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Instituția Prefectului a găzduit cea de-a II-a etapă a Campaniei Naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!”. Aceasta își propune încurajarea informării prealabile a românilor înainte de a lua decizia de a pleca în afara granițelor țării, precum și stimularea procesului de reîntoarcere și reinserție socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă.

La întâlnirea derulată la Consiliul Județean Dâmbovița, a fost prezentă și Secretarul de stat al „Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, doamna Lilla Boglarka Debelka.

„Fac cunoscut faptul ca valorizez im mod deosebit această mobilizare și acest parteneriat dintre Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și Ministerul Educației Naționale, Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Justiției, Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Tineretului și Sportului, Agenția Națională pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopții și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane.

Scopul campaniei este de a preveni și combate factorii de risc la care se expun românii care aleg sa plece peste hotare, și totodată, de a susține procesul de integrare a românilor în țările în care aceștia trăiesc, studiază sau muncesc, precum și reinserția socio-profesională pentru cei care hotărăsc să revină acasă”. A declarat secretarul de stat, Lilla Boglarka Debelka.

Campania are ca obiectiv creșterea gradului de informare a românilor cu privire la riscurile la care se pot expune odată cu decizia de a căuta un loc de muncă, un program de studiu sau alte oportunități în afara granițelor României.

Prin această inițiativă, MRP urmărește ca tot mai mulți români să își cunoască drepturile și responsabilitățile pe care le au ca cetățeni europeni și să știe, totodată, cum să acționeze când drepturile le sunt încălcate atunci când se află peste hotare ca turiști, la studii sau în calitate de angajați.

 

Dacă ești cetățean român cu drept de vot și locuiești în străinătate, ai ca opțiune la alegerile prezidențiale 2019, votul prin corespondență, adică poți vota de la adresa ta de domiciliu, prin poștă.

www.votstrainatate.ro

Larisa Ungureanu

 

 

 


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro