ortooxacell kiss2022.gif Flax

„Focul Omoară Copiii!” Campania continuă până la atingerea obiectivelor şi salvarea victimelor: copiii lăsaţi nesupravegheaţi!

În ciuda eforturilor desfăşurate de IGSU şi E.ON România pentru a trage un semnal de alarmă mai ales în rândul  părinţilor, bunicilor ori reprezentanţilor legali ai copiilor, pentru conştientizarea  asupra pericolului la care-i expun pe cei mici, lăsându-i nesupravegheaţi şi încuiaţi în casă, victimele minore ale incendiilor continuă să apară.

 Numai în primele două săptămâni ale anului, două tragedii s-au produs în judeţele Bacău (comuna Măgura) şi Constanţa (comuna Nicolae Bălcescu), în urma cărora au fost curmate vieţile a şapte copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 6 ani. Evenimentele s-au derulat după “scenarii” identice: părinţii plecaţi de acasă şi-au lăsat copiii singuri, nesupravegheaţi, cu mijloacele de încălzire aflate în funcţiune. Căderea accidentală a jarului ori scânteilor pe materiale combustibile a generat incendierea încăperilor în care aceştia se aflau, iar micuţii, rămaşi fără posibilitatea de evacuare, au căzut pradă flăcărilor.

 În Dâmboviţa, în 2012, prin Serviciul Proteție, Pregătire și Educație Preventivă a Populației, ISU „Basarab I” a desfăşurat, în instituţiile de învăţământ din judeţ, activităţi informativ educative în cadrul celor două campanii derulate de IGSU şi E.ON România – ”F.O.C. – Flăcările Omoară Copii” şi “R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale!” S-au desfăşurat activităţi informativ-educative la 13 grădiniţe, 69 şcoli generale, 3 cluburi ale copiilor şi 7 licee, la care au participat 4196 copii şi 115 cadre didactice.

Două activităţi de pregătire s-au desfăşurat şi în Centrul de Reeducare Găeşti, la care au participat 9 copii şi 20 deţinuţi, iar la Penitenciarul Mărgineni activitatea s-a desfăşurat cu 50 deţinuţi.

Pentru a evita astfel de incidente, ISU Dâmboviţa vă sfătuieşte:

Nu lăsaţi niciodată mijloacele de încălzire (sobele cu sau fără acumulare de căldură, radiatoarele electrice) în funcţiune sau nesupravegheate;

Nu utilizaţi mijloacele de încălzire cu defecţiuni sau deteriorate;

Nu apelaţi la improvizaţii ale instalaţiilor electrice sau cu gaze;

Nu lăsaţi nesupravegheate lumânările, candelele sau alte mijloace ori aparate

cu flacără deschisă;

Curăţaţi şi verificaţi coşurile de fum, apelând doar la personal autorizat;

aceste operaţiuni se recomandă a fi făcute de două ori pe an, o dată

obligatoriu înainte de începerea sezonului rece;

Distribuie:

Lasă un comentariu

Agenda Politică Locală

psd pnl usr aur
MedcareTomescu romserv.jpg novarealex1.jpg hymarco fierforjat.gif
Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo
Foah ConsultOptic
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Parteneri media