Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de vineri, nr. 3659
3-12-2021

De Sărbători, Arhiepiscopia Târgoviştei a alocat 20.000 de lei pentru proiecte social-filantropice

Cu binecuvântarea şi sprijinul Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NIFON, 25 de familii defavorizate, majoritatea vârstnici singuri, din Parohia Ciocănari, Protoieria Titu, au beneficiat de finanţare din partea Centrului Eparhial, prin Fondul Pastoral Eparhial “Păstorul cel Bun”, pentru proiectul social “Crăciun fericit!”.  Arhiepiscopia Târgoviştei încurajează întrajutorarea parohială şi sprijină activităţile misionare, culturale şi social filantropice ale parohiilor defavorizate prin finanţarea proiectelor propuse de preoţii parohi în colaborare cu Birourile de Asistenţă socială de la protoierii.

Încă din luna noiembrie, Permanenţa Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei a aprobat alocarea sumei de 20.000 lei din Fondul Pastoral Eparhial pentru finanţarea proiectelor, de care vor beneficia 16 de parohii de categoria a III-a din eparhie, dar şi pentru acordarea de ajutoare financiare familiilor unor preoţi, preoţi pensionari sau preotese văduve .

În această perioadă, se derulează proiecte social-filantropice în toate cele 5 protoierii ale Eparhiei Târgoviştei, punându-se accentul pe ajutorarea grupurilor defavorizate: copii, vârstnici, familii cu mulţi copii, familii monoparentale, etc.

Între acestea s-a numărat şi acţiunea câtova dintre membrii Cercului științific „Dăruind vei dobândi”, din cadrul Facultății de Teologie și Științele Educației a Universității Valahia din Târgoviște, coordonați de dl. asistent univ. dr. Alexandru Miu,  alături de studenți  de la alte facultăți, care au susținut un program de colinde tradiționale și au făcut daruri copiilor de la Complexul de Servicii Sociale „Floare de Colț” din Târgoviște.  daruindveidobandi2

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTE
Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media