Dâmboviţenii sunt aşteptaţi în audienţă la Avocatul Poporului!

Distribuie:

Avocatul Poporului vine din nou în ajutorul dâmboviţenilor care au nevoie de consiliere pe probleme juridice. Aceştia se pot prezenta luni, între orele 10:00-14:00, la sediul Consiliului Judeţean, în spaţiul pus la dispoziţie pentru desfăşurarea consilierii. Un reprezentant al Biroului Teritorial Ploieşti se va deplasa la Târgovişte pentru a întâmpina cererile acestora. Cererile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxa de timbru. Petiţiile înainte de dâmboviţeni trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau refuzului administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare.

Pentru primirea în audienţă nu este necesară programarea, toate persoanele care se vor prezenta vor fi primite în audienţă.

Avocatul Poporului are drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, faţă de abuzurile suferite din partea funcţionarilor publici sau autorităţilor centrale(ministere, departamente, agenţii guvernamentale, oficii sau servicii ale acestora); administraţiei locale(prefecturi, primării, consilii judeţene, municipale, orăşeneşti şi comunale); instituţiilor publice (direcţii, inspectorate, servicii, oficii).

Orice persoană care se consideră nedreptăţită de o autoritate publică, cu excepţia celei judecătoreşti, se poate adresa instituţiei Avocatul Poporului.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro