Cuvinte care îi sperie pe şomerii dâmboviţeni!

Tot mai multe persoane aflate în căutarea unui job iau cu asalt AJOFM Dâmboviţa la fiecare bursă a locurilor de muncă organizată de agenţie. Din păcate, de cele mai multe ori, şomerii, în special cei tineri, care au studii superioare, pleacă aşa cum au venit, fără speranţă. Cu toate că aceştia au cunoştinţele importante în domeniile studiate şi un CV realizat după normele europene, nu reuşesc să îşi găsească un loc de muncă. Cei mai mulţi sunt dezamăgiţi de faptul că majoritatea posturilor sunt pentru muncitori necalificaţi în domenii precum industria textilă, agricultură, confecţii, situaţie în care, deşi ar prezenta studii superioare, nu ar primi un salariu corespunzator acestora. Aşadar prima replică neplăcută a angajatorilor este MUNCITOR NECALIFICAT. Pe lista publicată astăzi de AJOFM Dâmboviţa sunt scoase la concurs 33 de locuri de muncă, dintre care mai puţin de 10 sunt pentru persoanele cu studii superioare, restul sunt pentru cei necalificaţi.
Şi dacă totuşi devin încrezători atunci când regăsesc pe listele de joburi câte un loc specific studiilor absolvite, aceştia se lovesc de o nouă replică: NU AVEŢI EXPERIENŢĂ! Aceste cuvinte îi descurajează din nou şi cei mai mulţi se întreabă cum pot ajunge să aibă experienţă într-un domeniu dacă sistemul de învăţământ românesc nu se axează pe practică la fel ca în alte state. Un proaspăt absolvent de facultate îşi poate lua gândul de la un loc de muncă dorit pentru că nu a beneficiat de practică în domeniu. În plus, multe firme nu acceptă perioada de practică drept dovadă a experienţei. Alte cuvinte care îi sperie pe şomeri sunt: „muncă în regim de voluntariat” sau „practică neplătită”.

În speranţa că vor găsi un loc de muncă, dâmboviţenii monitorizează şi site-urile de joburi şi cele specializate în recrutarea angajaţilor, însă şi acolo se lovesc de aceleaşi condiţii.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro