Aniversare: două personalităţi ale condeiului care au adus renume Dâmboviţei

Nicolae Plopeanu şi Nicolae Scheianu sunt două mari nume ale presei şi literaturii dâmboviţene. Cu voinţă, ambiţie şi o muncă temeinică, cei doi, ziarist şi scriitor au aşezat pe hârtie rânduri ce au rămas în istoria judeţului, dar şi a ţării. Puţin cunoscuţi de unii, apreciaţi de alţii, aceşti doi oameni ai condeiului sunt sărbătoriţi astăzi, din păcate doar unul dintre ei se mai află acum printre noi.

Născut la 20 septembrie 1927, Nicolae Plopeanu şi-a adus contribuţia atât în presa internă cât şi în cea internaţională, comentând cu spirit critic şi analitic, evenimentele care au marcat viaţa românilor în ultimele decenii. În perioada în care s-a aflat în străinătate, acesta nu şi-a uitat ţara, despre care vorbea în corespondeţele trimise de la Londra, Belgrad şi Cairo. După 1989, a lucrat în redacţia ziarului Adevărul, iar apoi a făcut parte din colectivul redacţional al cotidianului “Nine O’Clock”. Timp de peste jumătate de secol, a fost una dintre prezenţele constante în paginile de politică externă ale presei româneşti. A încetat din viaţă în anul 2006.

Poetul Nicolae Păuna(foto) s-a născut pe 20 septembrie 1957, în localitatea Scheiu de Sus din judeţul Dâmboviţa, de unde şi-a atribuit şi numele Scheianu. Poet, pulicist şi promotor cultural, de câţiva ani autorul s-a stabilit la Baia Mare, unde a devenit şi Membru al Asociaţiei Scriitorilor. Printre volumele pe poezie lansate amintim: “Haine Groase şi cărţi de citit”( debut editorial în 1996) sau “Pietre din potop”.

Distribuie:

Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro