Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

28-11-2021

Crucea Roșie Dâmbovița oferă, în preajma sărbătorilor, spectacole și cadouri pentru persoanele nevoiașe

În baza unei hotărâri adoptate de Biroul filialei județene de Cruce Roșie, peste 20 de voluntari au lucrat la asamblarea a 1.800 de pachete cu alimente, care vor fi distribuite persoanelor nevoiașe. 1.440 de pachete sunt destinate unităților administrativ-teritoriale din mediul rural și 360 de pachete celor din mediul urban.

Alimentele vor merge către primăriile din județ care au convenție de colaborare cu Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa, iar mai departe, cu sprijinul primăriilor, la persoanele defavorizate.

De la începutul acestei săptămâni, Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa a demarat distribuirea pachetelor către primării, care trebuie să le ofere beneficiarilor în preajma sărbătorilor de Crăciun. Fiecare pachet cu alimente conține: ulei, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne și dulciuri.

Costurile legate de realizarea acestei acțiuni sunt suportate în totaliate de Consiliul Județean Dâmbovița, căruia îi mulțumim, în numele tuturor beneficiarilor.

Proiectul MOȘ CRĂCIUN

Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa a procedat la începutul lunii decembrie la achiziția produselor şi organizarea unui număr de 4.000 de pachete cu dulciuri care vor fi oferite colindătorilor, cazurilor sociale deosebite şi persoanele beneficiare din cămine, centre și alte instituții sociale.

În perioada sărbătorilor, voluntarii Crucii Roșii, costumați în Moș Crăciun şi spiriduși, în baza solicitărilor, vor merge la unități de învățământ şi instituții sociale, pentru a face surprize deosebite copiilor.

Se vor efectua deplasări în instituții sociale din întreg județul, unde se vor distribui pachete cu dulciuri pentru persoanele asistate.

Spectacole de Crăciun

Ziua Internațională a Voluntariatului este marcată de către voluntarii Crucii Roșii prin demararea primului spectacol caritabil de Crăciun.

În ultimii ani, în apropierea Crăciunului, Crucea Roșie – filiala Dâmbovița își asuma cu drag responsabilitatea de a oferi câteva momente plăcute copiilor aflați în centrele de plasament, precum și bătrânilor care locuiesc în diferitele aziluri din comunele dâmbovițene.

Spectacolul cuprinde momente artistice precum: cups song, dansuri, piese de teatru și colinde etc. Voluntarii de la Crucea Roșie se pregătesc în parteneriat cu All for Dance pentru aceste momente încă de la începutul toamnei, pentru a le oferi spectatorilor momente de bucurie, menite să le aducă aminte că oriunde ar fi, cineva se gândește la ei.

Anul acesta, spectacolele se vor desfășura în perioada 16-20 decembrie, în Municipiul Târgoviște și în mai multe comune dâmbovițene.

 

PREȘEDINTE, DIRECTOR,

Pr. IONUŢ GHIBANU – Vicar eparhial

Jr. RAUL PAVELESCU

Sursă:Crucea Roșie Dâmbovița

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

CITEȘTE ȘI

Flax Gopo
Webhosting Armand Media

CITEȘTE ȘI