Campanie ATOP şi IPJ Dâmboviţa în şcolile dâmboviţene: “Stop delicvenţei juvenile !”

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) Dâmboviţa, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa, a organizat ieri, la Şcoala Nr.3 din Moreni  o dezbatere publică  cu tema: “Stop delicvenţei juvenile !”.

Este doar prima dintre dezbaterile de acest gen ce vor avea loc în localităţile din judeţ, aşa cum au spus organizatorii, în cadrul unei campanii de prevenire a delicvenţei juvenile, demarate de ATOP Dâmboviţa, în parteneriat cu mai multe instituţii ai căror reprezentanţi vor lua parte la dezbateri.

Preşedintele ATOP Dâmboviţa, Ioan Marinescu, a fost cel care a moderat dezbaterea la care au luat parte, pe de o parte, reprezentanţi ai autorităţilor-Prefectura Dâmboviţa, Primăria Moreni, Poliţia Moreni, Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa, Jandarmeria Dâmboviţa, Directia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa şi membrii ATOP, Primăriei Moreni-, iar de cealaltă parte, părinţi şi profesori de la unităţile de învăţământ din Moreni.

Preşedintele ATOP a recunoscut că a demarat această campanie tocmai în Moreni, pentru că este morenar şi îl leagă foarte multe lucruri de acest oraş.

Primarul localităţii, Constantin Dinu, a precizat că, la nivelul oraşului, au avut loc activităţi, în colaborare cu poliţia, pentru stoparea fenomenului de delicvenţă juvenilă deşi, până acum, nu s-au înregistrat probleme grave în acest sens, au fost montate camere video de exterior în oraş şi în şcoli.

Inspectorul şef  al IPJ Dâmboviţa, comisar şef Danil Zepişi, le-a spus celor prezenţi că Poliţia Naţională, prin Poliţia Dâmboviţa, are ca prioritate menţinerea unui grad ridicat de siguranţă în unităţile de învăţământ, iar şeful poliţiei din Moreni i-a rugat pe părinţii şi profesorii prezenţi la dezbatere să apeleze cu încredere atunci când se confruntă cu probleme legate de delicvenţa juvenilă la poliţie.

Şi inspectorul şcolar Marian Curculescu le-a oferit părinţilor şi profesorilor posibilitatea de a primi sprijin în această problematică sensibilă cu care se confruntă şcoala în ziua de astăzi prin activităţi tematice, desfăşurate în săptămâna de şcoală Altfel, dar aceştia au sugerat ca astfel de acitivităţi să aibă loc periodic, pentru că resursele şcolii, de la timp, până la cadre didactice specializate, sunt limitate.

De altfel, preşedintele ATOP le-a propus profesorilor ca în şcoli să aibă loc întâlniri cu deţinuţi, care să le ofere, prin relatarea experienţelor lor elevilor exemple elocvente a ceea ce înseamnă delicvenţa juvenilă şi ce consecinţe are.

Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa, a informat că în anul 2013 au fost 99 de solicitări de tratament din partea tinerilor în judeţul Dâmboviţa, dintre care 65 pentru dependenţă de alcool, iar restul pentru dependenţă de etnobotanice.

Au fost, de asemenea, consiliaţi 77 de tineri consumatori ocazionali de alcool, droguri şi tutun, dar Nicoleta Bobe spune că sunt derulate periodic în şcoli proiecte ce au ca scop prevenirea acestui fenomen.

Au fost discutate în cadrul dezbaterii paza şcolilor, nepăsarea părinţilor, care nu vor să vadă atunci când copiii lor pornesc pe drumuri greşite, lipsa resurselor cu care se confruntă şcoala pentru a-i ajuta pe copiii cu familii dezbinate, legislaţia care le oferă tot mai multe drepturi elevilor şi aşa emancipaţi şi tot mai puţine modalităţi de a le impune reguli dascălilor, iar în final concluziile au fost centrate pe faptul că trebuie să existe mai multă comunicare şi colaborare între toţi factorii implicaţi în educaţie: profesori, părinţi şi instituţii.

atop 2 atop 3 atop 4

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro