Campania „Aducem Basarabia acasă”, la Târgoviște

Platforma Civică Acţiunea 2012 a demarat cea mai amplă campanie de strângere de semnături pentru apropierea dintre România și Republica Moldova, sub genericul ,,Aducem Basarabia acasă”. Campania a fost lansată la 7 aprilie 2013 la nivel național iar din 18 mai 2013, voluntarii campaniei au demarat strângerea de semnături și la Târgoviște.

Zilnic, în Piața Tricolorului (pe platou) din orașul Târgoviște, în intervalul orelor 10:00 – 18:00, târgoviștenii sunt așteptați la cort să sprijine campania „Aducem Basarabia acasă” printr-o semnătură.

Voluntarii și-au propus acumularea a cel puțin 5.000 de semnături la nivel local pe când la nivel național s-a reușit strângerea a peste 20.000 de semnături din cele 100.000 necesare pentru a însoţi un pachet legislativ menit să apropie decisiv cele două maluri ale Prutului. Proiectul de lege privind statutul cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul României vizează dezvoltarea comună culturală, educațională, socială și economică a cetățenilor din cele două state româneşti, precum şi aspecte referitoare la raportul cetăţenilor Republicii Moldova în relaţia cu România.

Organizatorii campaniei consideră voinţa populară drept condiţie esenţială a democraţiei, iar exprimarea susţinerii populaţiei României faţă de cele trei milioane de români din Republica Moldova reprezintă continuarea firească în procesul de dezvoltare și afirmare a națiunii române.

 

Platforma Civică Acţiunea 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.

 

Platforma Civică Acţiunea 2012
DSC_0942
Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro