Liviu Muşat: “Există pericolul de a nu se finaliza Centura Târgoviştei!” Gabriel Boriga îl contrazice

Dacă toate mergeau bine, reabilitarea inelului de centură al municipiului Târgovişte ar fi fost finalizată în august 2012. Dar nu au mers! La acest moment, pe centură nu se mai lucrează, în urma rezilierii contractului cu executantul, iar Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, a declarat recent, la Târgovişte, că “există pericolul ca proiectul să nu se finalizeze.” Autorităţile locale îl contrazic însă: ”Urmează ca în aproximativ 10 zile, două săptămâni să rescoatem la licitaţie lucrările la centura municipiului. Aşteptăm semnarea actului adiţional de prelungire a contractului de finanţare, care la acest moment este între ADR şi Ministerul Dezvoltării Regionale. Sunt numai nişte proceduri, problema este rezolvată pe fond. Sper ca undeva la toamnă lucrările să înceapă şi într-un an de zile să fie terminate”, a declarat primarul municipiului Gabriel Boriga.

 

Preşedintele CJD Adrian Ţuţuianu spune, însă, că întârzierile prea mari pun în pericol finanţarea de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei sunt nerambursabili, iar în plus din cauza neregulilor constatate de Autoritatea de Audit din cadrul Ministerului Dezvoltării, o corecţie financiară de 25% la centura municipiului Târgovişte.

 

 

Lucrările de reabilitare şi modernizare a drumului de centură a municipiului Târgovişte, finanţate prin Programul Operaţional Regional (POR), au demarat, în 2010, în prezenţa ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la acea vreme, Elena Udrea. Proiectul  urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie acolo unde va fi posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

 

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro