Bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență Pucioasa au fost sărbătoriți de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița (DGASPC ) a organizat pentru bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență Pucioasa un program deosebit.
Elevi de la Școala Gimnazială Runcu și Școala “Elena Donici Cantacuzino Pucioasa”, îndrumați de profesoara Maria Negulescu, respectiv învățător Claudia Saghin, au recitat și au dansat pentru vârstinicii sărbătoriți astăzi la nivel mondial.
La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița, Consiliului Județean Dâmbovița și Arhiepiscopiei Târgoviște.
“Ne-am gândit că astăzi, când sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, ar fi momentul să le aducem o bucurie în suflet vârstnicilor de aici, deși noi suntem alături de dumnealor în fiecare zi prin toate serviciile prin care, zicem noi, încercăm să acoperim acel gol lăsat de familie”, a declarat Cristiana Bucur, directorul DGASPC Dâmbovița. Directorul DGASPC Dâmbovița a ținut să le mulțumească și directorului Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa, Dobra, și personalului din centru pentru grija acordată vârstnicilor de aici.
“Din partea Consiliului Județean Dâmbovița există întreaga simpatie și deschidere către problematica pe care dumneavoastră o întâmpinați, iar acest centru care există este special făcut pentru dumneavoastră, să vă simțiți bine ca, împreună cu toți cei care sunteți aici, care vă aduc servicii, să vă creeze o picătură de normalitate și, dacă vreți, un gram de bunătate în plus. Pe de altă parte, se spune că dar din dar se face Rai și trăiești cât dăruiești, ori acești frumoși copii au venit astăzi să vă facă un dar”, au fost cuvintele secretarului general al județului, Ivan Vasile Ivanoff.
Protopopul Claudiu Hârciu a transmis mesajul Arhiepiscopiei Târgoviște: “Este un moment foarte furmos și înălțător că suntem astăzi împreună, aici și prezența noastră aici face ca în mijlocul nostru să fie și cel pe care îl slujim, Dumnezeu, care ne veghează pe fiecare în parte și cu atât mai mult, pe cei pe care dumneavoastră îi aveți în grijă, pe bătrânii acestui centru social și, cu această ocazie, transmit binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, și grija sa față de cei care își trăiesc zilele în acest centru social”.
De serviciile Centrului de Îngrijire și Asistență Pucioasa beneficiază 57 de vârstnici.

În fiecare an, la 1 octombrie, toate statele membre ONU marchează, prin diverse evenimente, Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Sărbătoarea vârstnicilor a fost instituită în decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în baza Rezoluţiei nr. 45/106.

Primul plan de acţiune privind ajutorarea persoanelor în vârstă a fost elaborat de ONU în 1982. Printr-o serie de rezoluţii ulterioare, Adunarea Generală a ONU şi Consiliul Economic şi Social (ECOSOC) au cerut guvernelor statelor membre ONU să elaboreze cu prioritate programe vizând sprijinirea persoanelor de vârsta a treia. În acest sens, în cadrul guvernelor statelor lumii au fost înfiinţate departamente specializate pe acest gen de probleme.

 

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro