Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de luni, nr. 3662
6-12-2021

Şanse în plus pentru un loc de muncă

195 de dâmboviţeni în căutarea unui job sunt beneficiarii proiectului „COMPETENT- Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, proiect al Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Brainstorming Consulting şi  RPIC-ViP din Republica Cehă, cofinanţat din fonduri europene. “Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Beneficiarii proiectului sunt persoane inactive din rândul femeilor, familiilor monoparentale sau cu mai mult de doi copii, persoanelor de etnie roma, a celor cu dizabilităţi, precum şi din rândul altor grupuri vulnerabilităţile”, a explicat Sanda-Elena Micu, coordonator local Dâmboviţa, Brainstorming Consulting.
Cei 195 de beneficiari din Dâmboviţa sunt din localităţile Cornăţelu, Doiceşti, Finta, Şătânga şi Vulcana-Băi. Ei urmează în prezent cursuri de competenţe comune pentru dezvoltarea personală, astfel încât să-şi mărească şansele pe piaţa muncii. Este vorba despre cursuri pe comunicare, dezvoltarea problemelor, orientare către client şi eficienţă. “E un curs foarte bine venit. Am învăţat foarte multe lucruri: când să vorbesc şi când să ascult, ne-am cunoscut mai bine pe noi înşine şi pe colege. Informaţiile sunt de mare ajutor în viaţa de zi cu zi şi sper să le punem cât mai curând în practică în relaţia cu cetăţenii”, a mărturisit Mihaela Mitrescu, cursantă de la Vulcana-Băi.
Cursurile de competenţe comune sunt a doua formă de instruire din cadrul proiectului, după ce anul trecut cei 195 de beneficiari au urmat cursul de initiere in competenţe informatice.
Perioada de desfăşurare a proiectului “COMPETENT- Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” este de 24 de luni (noiembrie 2010 –octombrie 2012). El este implementat la nivel multiregional, în 35 comune din şapte judeţe: Cluj, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Olt.

195 de dâmboviţeni în căutarea unui job sunt beneficiarii proiectului „COMPETENT- Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii”, proiect al Asociaţiei Comunelor din România (ACoR), Brainstorming Consulting şi  RPIC-ViP din Republica Cehă, cofinanţat din fonduri europene. 

“Obiectivul general al proiectului este facilitarea accesului la educaţie şi integrarea sau reintegrarea persoanelor vulnerabile pe piaţa muncii. Beneficiarii proiectului sunt persoane inactive din rândul femeilor, familiilor monoparentale sau cu mai mult de doi copii, persoanelor de etnie roma, a celor cu dizabilităţi, precum şi din rândul altor grupuri vulnerabilităţile”, a explicat Sanda-Elena Micu, coordonator local Dâmboviţa, Brainstorming Consulting. 

Cei 195 de beneficiari din Dâmboviţa sunt din localităţile Cornăţelu, Doiceşti, Finta, Şătânga şi Vulcana-Băi. Ei urmează în prezent cursuri de competenţe comune pentru dezvoltarea personală, astfel încât să-şi mărească şansele pe piaţa muncii. Este vorba despre cursuri pe comunicare, dezvoltarea problemelor, orientare către client şi eficienţă. “E un curs foarte bine venit. Am învăţat foarte multe lucruri: când să vorbesc şi când să ascult, ne-am cunoscut mai bine pe noi înşine şi pe colege. Informaţiile sunt de mare ajutor în viaţa de zi cu zi şi sper să le punem cât mai curând în practică în relaţia cu cetăţenii”, a mărturisit Mihaela Mitrescu, cursantă de la Vulcana-Băi. Cursurile de competenţe comune sunt a doua formă de instruire din cadrul proiectului, după ce anul trecut cei 195 de beneficiari au urmat cursuri de iniţiere în competenţe informatice.

Perioada de desfăşurare a proiectului “COMPETENT- Activităţi inovatoare în vederea îmbunătăţirii accesului şi participării grupurilor vulnerabile pe piaţa muncii” este de 24 de luni (noiembrie 2010 –octombrie 2012). El este implementat la nivel multiregional, în 35 comune din şapte judeţe: Cluj, Constanţa, Dolj, Dâmboviţa, Ialomiţa, Neamţ şi Olt.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media