Amenzi de zeci de milioane pentru operatorii economici ce comercializează îmbrăcăminte, de la inspectorii OPC

 

În perioada 11-15 martie 2013, comisarii CJPC Dâmboviţa au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea articolelor de îmbrăcăminte şi a articolelor textile purtate sau uzate.

Au fost verificaţi 18 operatori economici care comercializau articole de îmbrăcăminte şi articole textile purtate sau uzate pe raza judeţului Dâmboviţa.

S-au controlat produse în valoare de 94793 lei, din care au prezentat abateri produse în valoare de 6545 lei.

Abaterile  au constat în nerealizarea sortării lunare, neafişarea telefonului  InfoCons, respectiv adresa şi numărul de telefon al CJPC Dâmboviţa, neafişarea preţurilor de vânzare şi a orarului de funcţionare, fiind aplicate  4 amenzi contraventionale in valoare de 4000 lei si 13 avertismente.

 

Sfaturi pentru consumatori

 

• să nu cumpere haine de pe stradă  sau de la tarabe, ci doar din magazine specializate în acest sens;
• să facă alegerea cu mare atenţie: articolele de imbrăcăminte trebuie sa fie examinate cu minuţiozitate pentru a se evita ca acestea să fie degradate (rupte, murdare, pătate);
• să se asigure că produsele sunt insoţite de documentul care certifică supunerea acestor produse la operaţiunile de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie efectuate de persoane fizice sau juridice specializate in domeniu. Conform HG.163/2007 privind introducerea pe piaţă, comercializarea şi distribuirea gratuită a articolelor de îmbrăcăminte purtată sau uzată şi a articolelor textile purtate sau uzate, documentul trebuie să conţină numele/denumirea şi adresa/sediul persoanei fizice sau juridice care a efectuat operaţiunile de curăţare, dezinfecţie şi dezinsecţie, tipul operaţiunilor efectuate şi data efectuării acestora, denumirea comercială a produselor biocide utilizate la operaţiuni. Dacă produsele nu sunt insoţite de documentul certificator există riscul potenţial de a contacta diverse infecţii şi micoze.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro