Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3663
7-12-2021
clasa-pregatitoare

A început înscrierea în clasa pregătitoare!

Astăzi debutează prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare şi clasa I  care se va desfăşura în perioada 2 – 22 aprilie, direct la unitatea de învăţământ sau pe formularul online. A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 8 – 17 mai. Documentele pot fi accesate la adresa www.edu.ro, la secțiunea Înscrierea în învățământul primar 2013.

Se pot înscrie în clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august, inclusiv. De asemenea, se pot înscrie în clasa pregătitoare, la solicitarea părinţilor, copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie, inclusiv, dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice atestă pregătirea pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare.  Potrivit metodologiei, „după prima etapă copiii nu sunt cuprinşi în nicio unitate de învăţământ, părinţii vor completa o nouă cerere de înscriere, repartizarea urmând să se facă pe locurile rămase disponibile după prima etapă. Unităţile de învăţământ sunt obligate să afişeze situaţia copiilor înscrişi şi a locurilor rămase disponibile, după fiecare etapă de înscriere”.

Un aspect important vizeză criteriile de înscriere. Astfel, conform criteriile generale de înscriere, vor fi înscrişi cu prioritate copiii cu un anumit tip de handicap sau cei orfani de unul sau de ambii părinţi, cei care provin de la casa de copii/centru de plasament/plasament familial, cei care au un frate sau o soră înmatriculat/înmatriculată în unitatea de învăţământ dorită. Târgoviştenii pot afla toate informaţiile despre înscrierea copiilor pe site-ul isj-db.ro.

Distribuie:

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
Gopo

CITEȘTE ȘI

soundservice SPMT
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public [newsletter_form]
Webhosting Armand Media