Specialiștii APIA, în control la 22 de ferme de ovine/caprine. Vezi aici de ce

Echipe de control APIA Dâmbovița vor merge până la începutul lunii august în control la fața locului, în exploatațiile de ovine și caprine, pentru care au fost depuse cereri de solicitate a plăților naționale directe complementare.

În județul nostru, eșantionul de control cuprinde 22 de exploatații, având un total de 7107 animale (5819 ovine și 1288 caprine).

Potrivit informațiilor oferite de Cătălin Știrbu, șef Birou inspecții cote de lapte și supracontrol, în cadrul controlului la fața locului, echipele de control APIA vor verifica existența reală a efectivului total de animale pentru care s-a solicitat prima pe cap de animal, vor identifica animalele în conformitate cu legislația în domeniu și corespondența dintre efectivul înscris în cerere și efectivul existent în exploatație la data controlului.”Animalele care sunt prezentate la control și nu au număr de identificare, precum și animalele pe care le găsim la control, dar sunt identificate altfel decât prevede legislația în vigoare sunt considerate animale neeligibile, deci prima pe cap pentru aceste animale nu va fi acordată”, spune Cătălin Știrbu.

De asemenea, așa cum a ținut să precizeze Oana Năstase, consilier APIA, în cazul în care solicitantul refuză sau restricționează accesul în exploatație a reprezentanților APIA, pentru efectuarea controlului la fața locului, cererea prin care s-a solicitat primă pe cap de animal devine neeligibilă.

Animalele găsite la control fără numere de identificare (crotalii) sau incorect identificate sunt animale nedeterminate, care generează penalități sau exluderi de la plată, după caz.

Specialiștii APIA le reamintesc crescătorilor de animale că efectivul de femele ovine/caprine pentru care au solicitat prima trebuie să fie menținut în exploatație, la adresa menționată în cerere, pe perioada de retenție, respectiv până la data de 3 august, inclusiv.

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro