Specialiștii în pomicultura dâmbovițeană estimează 3000-4000 de hectare de culturi afectate de îngheț. Urmează verificările în teren

Situație critică în pomicultura dâmbovițeană, după zilele de îngheț care au distrus mare parte din culturile pomicole de pe Valea Dâmboviței.

Pragul de îngheț a fost depășit. Nu ne-am mai întâlnit cu așa ceva. Pierderile vor fi substanțiale, a declarat Ion Oprea, directorul Direcției Agricole Dâmbovița, care estimează, la acest moment, că aproximativ 3000-4000 de hectare de culturi pomicole au fost afectate. Au fost primite informări în acest sens din localitățile Cândești, Malu cu Flori, Voinești, Bărbulețu, Pietrari și urmează Văleni.


Potrivit directorului inginer Ion Oprea, la sâmburoase pierderile vor fi de 100%, dar mai există speranțe la culturile care nu aveau florile deschise, drept urmare abia peste două săptămâni se va face centralizarea finală a pierderilor, urmată de trimiterea datelor la Minister, care va decide ce se va întâmpla cu despăgubirile.

Inginerul Ion Oprea spune că, deși pomicultorii au aprins focuri pentru a încălzi culturile, nu au reușit să facă mare lucru.

E jale pe Valea Dâmboviţei! Înghețul a distrus culturile pomicole


Locuri de munca Restaurante


Gurmand + Raiman

 

Daca ti-a placut acest articol il poti distribui pe:

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te rugam sa citesti politica de confidentialitate (click pe acest link) si sa bifezi casuta de mai jos daca accepti termenii si conditiile privind comentariile


#Citeste si:

Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Hotel Pestera Angajeaza - Locuri de munca Webhosting Armand Media Flax Gopo Star Sistems Security - Paza si protectie
Andrei House Livas locuri de munca