Producția de lapte trebuie declarată până pe 14 mai

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează operatorii care cumpără lapte, precum și producătorii deținători de cotă de lapte pentru vânzări directe ca, pana la data de 14 mai 2015, trebuie să depună declarațiile anuale privind livrările, respectiv vânzările directe, efectuate în anul de cota 2014/2015.

Producătorii deținători de cota pentru vânzări directe trebuie să completeze declarația anuala. conform informațiilor din Caietul fermierului, și să o depună obligatoriu, chiar dacă nu au comercializat lapte sau produse lactate în cursul anului de cota. Caietul fermierului trebuie păstrat timp de 3 ani de la sfârșitul anului de cotă.

Și cumpărătorii de lapte trebuie să depună la centrele județene APIA declarația anuală privind cantitatea de lapte achiziționată în anul de cotă 2014/2015, termenul limită fiind tot 14 mai 2015.

Odată cu eliminarea sistemului cotelor de lapte începând cu 1 aprilie 2015, au apărut noi reglementari legale privind livrarea laptelui de la producător către prim-cumpărătorul de lapte, astfel: orice livrare de lapte pe teritoriul României se poate efectua doar în baza unui contract încheiat între părți; orice livrare de lapte în afara contractului se sancționează conform legii; începând cu 1 mai 2015, operatorii economici care achiziționează lapte de la producători trebuie să declare până pe data de 15 a fiecărei luni cantitatea de lapte achiziționată în luna precedentă; pentru a putea rezista pe piața laptelui și pentru a creste puterea de negociere a prețului laptelui cu prim-cumpărătorii, producătorii trebuie să se constituie în organizații de producători; pentru a fi recunoscute, organizațiile de producători din sectorul laptelui și al produselor lactate trebuie să depună cererea de recunoaștere însoțită de documentele anexe la centrele județene APIA de care aparțin; organizația de producători recunoscută poate negocia, în numele producătorilor membrii ai acesteia, contractele de livrare a laptelui crud.


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro