Porumbul, prea „pretenţios” pentru agricultorii dâmboviţeni. Au trecut pe furaje şi floarea soarelui

Dacă până anul trecut, agricultorii dâmboviţeni puneau bază în porumb, cultivând această cultură pe suprafeţe de peste 70.000 de hectare, adică 14% sin suprafaţa arabilă, anul acesta, lucrurile s-au schimbat. Potrivit informaţiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al Direcţiei Agricole Judeţene Dâmboviţa, de la 67.000 de hectare, suprafaţa cultivată cu porumb s-a diminuat la 64.000 de hectare.  În schimb, a crescut suprafaţa cultivată cu floarea soarelui de la 7000 de hectare propuse, la 9000 de hectare. Aceeaşi situaţie se regăseşte şi la furaje, pe care agricultorii le-au preferat cu peste 2000 de hectare în plus faţă de cele 14.000 propuse de specialiştii DAJ.

Reorientarea agricultorilor spre floarea soarelui şi furaje le-au fost propuse chiar de specialiştii agricoli, din cauza faptului că sunt mai puţin pretenţioase decât porumbul, care are nevoie de apă mai mult decât celelalte culturi.

În afară de porumb, şi grâul se numără printre culturile preferate şi cultivate pe suprafeţe mai mari anul acesta de către agricultorii dâmboviţeni care au însâmânţat mai mult cu 10.000 de hectare cu grâu faţă de anii trecuţi.

Alte sute de hectare în plus faţă de anii precedenţi au fost însâmânţate cu orz şi rapiţă, aşa cum ne-au informat specialiştii agricoli dâmboviţeni.

Per ansamblu, anul acesta,  au fost însămânţate 119.798 de hectare din cele 127.235 propuse pentru însămânţare, peste 7000 de hectare rămânând de pârloagă.

 

 


Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro