Fermierii dâmboviţeni s-au reorientat. Nu mai cresc vaci şi porci, ci oi şi capre. În opinia specialiştilor agricoli, două sunt motivele principale care au generat acesastă situaţie: faptul că ovinele şi caprinele sunt mai puţin costisitoare, dar şi cererea foarte mare care există pe piaţă pentru produsele care se obţin de la aceste animale, în special laptele şi carnea de capră, solicitate, în special de ţările arabe. În prezent, potrivit datelor recensământului agricol de anul trecut, gospodăriile şi fermele din judeţul nostru numără aproximativ 60.000 de capete ovine şi peste 20.000 de capete ovine, iar numărul acestora este în creştere. Fenomenul este, însă, unul naţional, pentru că, în urmă cu ceva timp, Valeriu Tabără, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, declara pentru presa centrala că România este a treia ţară din Europa la creşterea ovinelor, după Marea Britanie şi Spania.