Gazeta Dambovitei | Cele mai noi știri din Targoviște și Dâmbovița

Ediția de marți, nr. 3705
18-1-2022
daniel_constantin

Ministrul Constantin, la Titu: Agricultorii ar putea primi diferențiat subvenția pentru plata pe suprafață

Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii Daniel Constantin în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o la Titu, cu producătorii din zona de sud a județului. Ministrul a precizat că diferențierea s-ar putea face în funcție de suprafața deținută de fiecare producător. Politica europeană permite ca agricultorii cu suprafețe mai mici de 5 hectare să primească o subvenție mai mică, iar cei cu mai mult de 5 hectare, una mai mare.

Constantin a precizat că această politică face parte din strategia europeană care încurajează producătorii mici să se asocieze și să producă mai mult pentru piața de consum. La nivelul ministerului există o propunere că diferențierea să fie făcută în trei trepte: la 5, 20 și 100 de hectare.

Pentru cererile de subvenție pentru plata pe suprafață din acest an, de mâine, 16 octombrie, începe plata avansului. Ministerul are 600 de milioane de euro pentru avans.

În Dâmbovița au depus solicitare peste 28.000 de agricultori, din care aproximativ 25.000 avansul de 62 de euro la hectar. În cazul celorlalți sunt acum în desfășurare diverse controale ale autorităților și vor primi avansul în luna decembrie, atunci când se va face plata integrală

La întâlnirea de la Titu au luat parte peste 200 de persoane: agricultori, investitori locali și reprezentanți ai autorităților locale și județene, printre care președintele CJD, Adrian Țuțuianu, deputații Ionuț Săvoiu și Georgică Dumitru, primarul orașului Titu Traian Niculae și viceprimarul Vlad Oprea.

 

Distribuie:

Leave a reply


hymarco
novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]
getsbet Gopo
kiss2022-01.jpg
romserv.jpg
Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Webhosting Armand Media