Însămânțarea terenurilor agricole dâmbovițene, aproape de final

Lucrările agricole pe terenurile dâmbovițene sunt în toi în această perioadă, cea mai mare parte din cele 127.000 de hectare programate a fi însămânțate, fiind deja cultivate. Este vorba despre 106.607 hectare, adică 84% din suprafața programată.

Potrivit informațiilor oferite de Elena Alecu, purtător de cuvânt al DADR Dâmbovița, la culturile de orzoaică de primăvară și ovăz suprafețele însămânțate se situează la 85% din cele programate, iar culturile de legume au fost înființate pe 70% din suprafața prevăzută. Cartofii au fost plantați pe 10.650 de hectare din cele 10.800 ha programate.

De asemenea, cultura de floarea soarelui a fost înființată pe 95% din suprafață, iar cea de porumb pe 90%, respectiv 58.200 hectare din cele 64.328 programate.

Lucrările care se execută în această perioadă sunt fertilizarea chimică, erbicidarea culturilor de cereale păioase, rapiță, înființate în această primăvară.

De asemenea, Direcția Agricolă va finaliza în perioada următoare un raport al efectelor grindinei căzute în urmă cu două săptămâni în livezile dâmbovițene de pe Valea Dâmboviței.

Distribuie:
corneliu radupopa USRPLUS

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro