(FOTO) I. Proiecte de succes, realizate prin PNDR: Fabrica de procesare a laptelui, de la Nucet

Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, cu sprijinul Ministerului Agriculturii, derulează în această perioadă o campanie naţională de informare a reprezentanţilor societăţii civile pentru multiplicarea informaţiilor despre accesarea şi derularea fondurilor europene pentru agricultură şi dezvoltare rurală, acordate prin PNDR.

Ieri, au debutat în Dâmboviţa vizite de exemplificare la 10 proiecte considerate exemple de bună practică în derularea fondurilor europene.

La deplasarea la Nucet, au luat parte reprezentanţi ai Direcţiei Agricole Judeţene, APDRP, Consiliul Judeţean, Prefectură, Gal-uri, fermieri, specialişti în agricultură şi jurnalişti.

Primul exemplu de bună practică a fost exemplificat la Nucet şi este vorba despre o fabrică de procesare a laptelui, ce face parte din grupul de societăţi Erbaşu şi este situată la intrare în satul Nucet, în apropierea fermei, ce aparţine aceluiaşi grup de investitori.

Fabrica Erbecar SRL procesează 10.000 de litri de lapte pe zi şi lucrează doar la standarde europene, garantând consumatorilor cea mai bună calitate a produselor.

Valoarea totală a proiectului este de 15,5 milioane de lei, bani investiţi pentru construirea clădirilor în care se desfăşoară activitatea, achiziţionarea de echipamente performante de prelucrare a laptelui, şi pentru instalaţia de epurare a apelor uzate, ce rezultă în urma prelucrării laptelui.

“Un lapte care nu este verificat şi care ajunge în consumul uman, mai ales la consumatorii tineri şi foarte tineri, în urma unui consum îndelungat poate să dea rezistenţă la antibiotice sau diferite alergii. Mai proaspăt de atât cred că, efectiv, nu are cineva. ’, spune Gheorghe Petrişor, directorul fabricii.

La fabrica Erbecar SRl se obţine o gamă largă de produse din lapte, de la iaurt, până la brânză de toate tipurile, ce sunt livrate în magazine din Bucureşti şi din Dâmboviţa.

În prezent, fabrica, ce are şase luni de la deschidere, are 30 de angajaţi din Nucet, iar directorul fabricii spune că se doreşte, pe viitor, o extindere a activităţii.

Primarul localităţii Nucet, Luiza Bărboiu, prezentă la vizitarea fabricii, s-a declarat foarte mulţumită de investiţia din localitate, care i-a adus fonduri importante la bugetul localităţii şi sprijin pentru reabilitarea unei şcoli. În plus, firma a acordat şi elevilor din localitate, cu diferite ocazii, pachete consistente cu produse marca Erbalact. ’Este foarte important să se dezvolte astfel de activităţi în toate comunităţile, pentru că noi, primăria Nucet, care aveam un buget care niciodată nu ne era de ajuns, în anul precedent, bugetul nostru a crescut ca o pâine pusă la dospit, în cel mai scurt timp, datorită acestei societăţi.”, a declarat primăriţa din Nucet.

După prima vizită din cadrul campaniei de informare derulate de APDRP, a avut loc la Târgovişte şi o prezentare a acestei campanii de informare, precum şi o sesiune de istruire pentru multiplicatorii de informaţii ce vor transmite către publicul larg informaţii despre modalitatea, condiţiile de accesare şi utilizarea corectă a fondurilor europene disponibile prin PNDR.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro