Dâmbovița: Doar 48 de unități administrativ teritoriale, din cele 89, și-au realizat amenajamente pastorale

Distribuie:

Amenajamentele pastorale devin obligatorii pentru subvenția APIA de la 1 ianuarie 2021! În aceste condiții doar 48 de unități administrativ teritoriale din județul Dâmbovița, din totalul de 89, și-au finalizat documentațiile  care certifică realizarea amenajamentului pastoral.

Pentru alte 26 de primării, specialiștii Direcției Agricole Dâmbovița lucrează în momentul de față la întocmirea acestor documentații. Mai sunt și 15 unități administrativ teritoriale care nu și-au exprimat acest interes deși au fost atenționați de Direcția Agricolă Dâmbovița

,,La amenajamente pastorale, din 89 de localități, avem finalizate documentațiile pentru 48 de localități, 26 sunt în lucru, repartizate colegilor noștri și sunt în diferite faze de lucru, iar pentru 15 localități nu avem acordul, respectiv interesul localităților respective.

Noi le-am făcut adrese, am făcut mențiunea că, pentru anul viitor, nu vor putea arenda sau concesiona izlazurile comunale dacă nu au amenajament pastoral. De la două localități am primit răspuns că nu mai dețin astfel de suprafețe, pășune sau izlaz comunal, iar celelalte nu au răspuns. Deci, începând de anul viitor concesiunea sau închirirea izlazurilor comunale nu se poate face decât în baza amenajamentului pastoral’’, a declarat directorul Direcției Agricole Dâmbovița, ing. Viorel Cigăran.

Amenajamentele pastorale reprezintă o schiță completă referitoare la îngrijirea pajiștilor permanente prin intermediul cărora fermierii obțin subvenții. Producătorii agricoli încheie contracte de închiriere a pajiștilor permanente în baza cărora pot solicita subvenții, iar la rândul lor, trebuie să îngrijească aceste pajiști.

Distribuie:

alegeri
alegeri
Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Flax Gopo Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro