APIA, în control la fermierii care au depus cerere unică pe suprafață

Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură Dâmbovița verifică în această perioadă un eșantion de 155 de exploatații agricole, aparținând fermierilor care au depus cerere unică de plată suprafață în acest an pentru a stabili dacă există concordanță între declarații și datele identificate în teren.
Până la acest moment, potrivit informațiilor oferite de Oana Năstase, purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița, au fost verificate 45 de exploatații pentru sectorul vegetal și 12 exploatații, ce au avut ca scop control zootehnie.
Se pare că în județul nostru încă sunt probleme cu identificarea parcelelor în teren.

“Chiar dacă fermierul știe în teren practic unde are pământul, când vine să-l identifice pe hărțile grafice din aplicația IPA se dezorientează și nu le amplasează complet. Inspectorii de control, ca să efectueze verificarea la fața locului, își încarcă datele în GPS din aplicația IPA și se duce unde îl duce aparatul și nu-i găsește cultura omului. Controlul poate fi efectuat și fără fermier anul acesta. Fiind identificarea fără echivoc, trebuia să coincidă exact desenul cu ce are el la fața locului, dar ne permite procedura să chemăm și fermierul acolo unde procedura este mai încâlcită”-Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA

Reprezentanții APIA nu verifică la fața locului doar conformitatea datelor efective din teren, ci și evidența acțiunilor întreprinse, care trebuie să se regăsească pe suport scris. În acest sens, APIA a organizat o serie de întâlniri informative cu fermierii în luna iulie, în diferite localități, inspectorii APIA oferind consiliere acolo unde a fost nevoie. Se pare, însă, că mare parte din cei 27.000 de fermieri nu reușesc încă să țină pasul cu evidențele, lucru ce va fi sancționat de APIA.

Fermierul trebuie să întocmească și scriptic evidența. După ce se termină controlul și se verifică evidențele, inspectorul care face verificarea își pune viza pe evidențele respective, corectează unde e greșit completat, fotografiază și toate aceste documente se atașează la raportul de control și suntem riguroși în acest sens pentru că ne obligă normele europene”-Oana Năstase, purtător de cuvânt APIA

Distribuie:

Locuri de munca

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Un gand despre “APIA, în control la fermierii care au depus cerere unică pe suprafață

  • 1 februarie 2016 at 16:03
    Permalink

    Forte bine!apia ar trebuie sa verifiche forte atent PE toti aceia care primesc subventii pentru terenurile lasate parloaga si fiind trcute drep pasune,chiar dava in gospodarie nu au nici macar o oaie sau alt animali in afara de cateva gaini.

    Reply

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro