APIA Dâmboviţa: Eliberează adeverinţe necesare pentru accesarea unui credit

În atenţia fermierilor dâmboviţeni! Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură eliberează adeverinţe pentru beneficiarii schemelor de plată (schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plată pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu şi măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13), implementate  în cadrul Campaniei 2020, respectiv pentru fermierii care intenţionează să acceseze credite în vederea finanţării activităţilor curente, de la instituţiile bancare și non-bancare care au încheiat convenţii cu APIA. Potrivit convenţiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverinţă prin care confirmă că acesta a depus cererea unică de plată pentru anul 2020 aplicând pentru schema de plată unică pe suprafaţă, plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu și/sau pentru măsurile de mediu şi climă – M10, M11, M13.

 

Prin adeverinţă se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafaţa eligibilă la plată pentru schemele de sprijin care fac obiectul convenţiei, că s-a efectuat controlul administrativ sau controlul preliminar sau datele au fost preluate din informatiile existente în cererea închisă în aplicatia IPA online şi înregistrată în IACS, dupa caz, asupra cererii beneficiarului şi că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată, îndeplinind condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

 

,,Valoarea creditului va fi de până la 85% din valoarea sumei calculate conform adeverinţei eliberate de APIA. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN -SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Centrul Judeţean Dâmboviţa a înregistrat, până la această dată, 16.526 de cereri pentru o suprafaţă de 74.269 ha şi continuă campania de primire cereri unice de sprijin fară penalităţi până la data de 15 iunie 2020”, a declarat directorul APIA Dâmboviţa, ec. Corina Gârleanu. 

 

 

 

 

 

 


Regata Valeriana

Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro