APIA: 30 aprilie – termen limită pentru depunerea cererilor de subvenţie la motorină pentru fermieri

Până la 30 aprilie 2014 , se pot de pune la APIA cererile pentru ajutorul de stat prin rambursarea diferenței de acciză pentru motorina utilizată în agricultură, aferente primului trimestru din 2014.

APIA informează că în Monitorul Oficial nr. 236/ 02.04.2014 a fost publicat Ordinul nr. 431/ 2014 pentru aprobarea cantităților de motorină aferente trimestrului IV-2013, ce beneficiază de ajutor de stat acordat sub formă de rambursare.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenței dintre acciza standard și acciza redusă (stabilită la 21 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură.

Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanțare trebuie să depună cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoțite de o situație centralizatoare privind cantitățile de motorină achiziționate în trimestrul respectiv, precum și de documentele prevăzute de Ordinul MADR nr. 1229/ 2013, cu modificările și completările ulterioare. Astfel, beneficiarii au obligația comunicării către APIA, în scris, a opțiunii referitoare la modalitatea de achiziționare a cantității de motorină, respectiv integral sau în tranșe.

Potrivit informațiilor oferite de Oana Năstase, purtător de cuvânt al APIA Dâmbovița, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, pentru anul 2014, centrul Județean al APIA a emis acordul prealabil pentru 195 de fermieri.

Cantitățile de motorină ce fac obiectul acestui ajutor de stat se stabilesc prin ordin al ministrului Agriculturii, cu avizul Ministerului Finanțelor Publice, cu încadrarea în prevederile bugetare aprobate.


Regata

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro