Alegerile pentru Camerele Agricole, o mare necunoscută. Vezi aici ce spune directorul Camerei Agricole Dâmbovița:

Alegerile pentru Camerele Agricole, amânate de mai multe ori până acum, par tot mai departe de momentul în care vor fi organizate.
Ion Oprea, directorul Camerei Agricole Județene Dâmbovița, spune că sunt neconcordanțe în lege, necunoscându-se cu exactitate cine vor fi alegătorii și neștiindu-se nimic despre finanțarea alegerilor.
„Până la această dată, trebuia să fie alegeri pentru Camerele Agricole. Din păcate, nu s-au ținut. La nivel național, un singur județ, Suceava, a organizat alegeri pentru Camerele Agricole, cu o participare destul de mică…Sunt ceva neconcordanțe în lege, din păcate. În primul rând, nu se cunoaște cine sunt alegătorii. În actul normativ spune că cei care vin la vot sunt membri Camerelor Agricole, lucru deplasat, din moment ce fac alegeri pentru Camerele Agricole. Urmează, după înființare, să faci o cerere, să fii membru. Comitetul de inițiativă am înțeles că nu a vrut să facă pasul următor până nu are aceste clarificări. Se așteaptă de la minister clarificări…În actul normativ nu scrie nimic despre finanțarea alegerilor. La acest moment nu știe nimeni cine, de unde, cum se procedează fiindcă, fiind secții de votare în majoritatea localităților, acei oameni trebuie remunerați. Urmează să se găsească soluții”, spune Ion Oprea.
În opinia inginerului Ion Oprea, Camera Agricolă va fi înființată în special pentru micii producători, iar alegerile locale trebuie făcute rapid, la fel ca și înființarea centrelor locale, ulterior, pentru ca oamenii să nu se plimbe prin tot județul.
În prezent, Camera Agricolă Județeană are 23 de salariați, cu salariile la zi deși, așa cum declara Ion Oprea la ultima conferință de presă, alocațiile bugetare sunt până în luna septembrie și se vor purta discuții la Ministerul Agriculturii pentru că, așa cum spune acesta „până nu se emite un act normativ privind desființarea sau trecerea în altă parte a acestor Camere Agricole, actuale lucrurile vor decurge normal”.
În momentul de față, Camera Agricolă Județeană este subordonată Consiliului Județean și Ministerului Agriculturii, care asigură finanțarea, iar Ion Oprea spune că această dublă subordonare nu face bine de obicei.

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro