295 de agricultorii dâmbovițeni au cultivat roșii prin Programul guvernamental de sprijin

Distribuie:

Direcţia Agricolă Dâmboviţa a făcut astăzi bilanţul anului 2018! În ultima conferinţă de presă, din acest an, de la Direcţia Agricolă Dâmboviţa, purtătorul de cuvânt al instituţiei, ing. Elena Alecu a făcut o prezentare succintă a programelor  guvernamentale care au fost implementate cu succes şi la nivelul judeţului  Dâmboviţa. Aceasta a  insistat ceva mai mult asupra Programului guvernamental de sprijin pentru tomatele cultivate în spaţii protejate, care vine cu „noutăţi” în 2019, faţă de ceea ce a fost în 2018.

Proiectul de hotărâre de guvern, pentru aprobarea acestui program pentru anul 2019, se află deja pe site-ul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Modul de acordare a sprijinului financiar şi documentele necesare înscrierii în acest program sunt aceleaşi, dar noutatea constă în faptul că cererile de înscriere se depun până cel târziu la data de 15 martie 2019, inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada ianuarie – mai, respectiv 15 septembrie, inclusiv, pentru producţia valorificată în perioada 1 noiembrie – 20 decembrie. Anul acesta programul de tomate a fost implementat cu succes în judeţul nostru.

Astfel, dacă în anul 2017 de acest program s-au bucurat 61 de producători, anul acesta s-au înscris 295 de producători. Vorbim de o creştere cu peste 450% faţă de 2017, iar 77% dintre aceştia sunt producători din Băleni, zonă cu tradiţie în judeţul nostru. Susţinerea financiară a acestei culturi a impulsionat însă producători din tot judeţul. Din cei 295 de producători, 24 au accesat programul în ciclul I, sprijinul financiar acordat pentru aceştia fiind de 331.149,6 lei. Pentru ciclul II au fost transmise deja la MADR, 245 de deconturi în valoare totală de 3.380.485,5 lei însemnând 13.797,9 lei/ producător, adică 3000 de euro”, a declarat ing. Elena Alecu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Agricole Dâmboviţa.

Distribuie:

Regata Turbnobio

Valeriana Gurmand + Raiman

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro