Lobby și advocacy în Cetatea Târgoviștei – O nouă reușită a voluntarilor târgovișteni

Săptămâna trecută, o parte dintre voluntarii proiectului ,,Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile – Lobby si advocacy în cetatea Târgoviște’’, care fac parte din grupa G1, au organizat la Corpul B al Universității Valahia din Târgoviște, împreună cu studenții acestei unități de învățământ, un stand care are scopul de a atrage atenția celor care îi trec pragul și de a-i face pe cei curioși să se intereseze despre proiect și scopul său.

Standul și-a atins deja obiectivul, reușind să adune numeroși vizitatori captivați de proiect, de inițiativa celor trei grupe de voluntari și a mentorilor lor și anume aceea de a readuce la viața clădirile  monumente istorice din municipiul Târgoviște. „Standul a atras atenția unui număr semnificativ de peroane interesate și dornice de a afla cât mai multe detalii despre organizarea și desfășurarea proiectului’’, ne mărturisește Diana Popa, unul dintre voluntarii G1 care s-au ocupat de crearea standului.

Tot Diana mai spune: ,,Am observat o implicare deosebită a studenților asupra materialelor realizate cu multă trudă de participanți, aceștia întrebând despre modul în care au fost realizate, dar totodată despre activitatea pe care am desfășurat-o până în acest punct în cadrul proiectului. Aceasta implicare a tinerilor este semnul cel mai clar că munca voluntarilor nu a fost în zadar și că standul Proiectului ,,Lobby si advocacy în cetatea Târgoviște’’ își îndeplinește cu brio misiunea.

Un alt student care a participat la aceasta activitate, Vlad Gălie, spune că ideea voluntarilor este de lăudat: ,,Mi se pare o inițiativă foarte bună pentru a promova monumentele istorice din orașul Târgoviște. M-aș alătura și eu lor„. De asemenea, el este ferm convins că aceasta activitate va ajunge în atenția autorităților administrative și vor lua măsuri cu privire la restaurarea clădirilor.

Un alt tânăr care a vizitat standul, Teodor, student al Facultății de Științe Economice este de părere ca această inițiativă este numai bună pentru orașul nostru: ,,Este un lucru foarte bun, deoarece chiar ar trebui să se ocupe cineva de lucrul acesta și e bine ca studenții s-au hotărât să ia atitudine’’. Pe de altă parte, Teodor precizează faptul că a învățat foarte multe de la studenții implicați și dornici să ajute.

Activitatea voluntarilor din proiectul ,,Lobby și advocacy în cetatea Târgoviște’’ a avut un mare impact asupra societății, inițiativa fiind apreciată de toți cei care au avut curiozitatea să viziteze standul. Standul este deschis toată luna decembrie

De asemenea, toți cei interesați vor găsi mai multe informații pe site-ul proiectului: https://lobbyandadvocacy.weebly.com/

Material realizat de Florin Tudor și Roxana Petre, participanți ai proiectului în grupa G2 mass-media, cu ajutorul Dianei Popa din grupa G1.

Mentor: Cristina Dinu

Proiectul „Zidurile au apărat oamenii, acum oamenii apără zidurile! Lobby și advocacy în cetatea Târgoviștei” este  finanțat de Fondul pentru Inovare Civică, un program dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation, sprijinit de Enel România, Raiffeisen Bank și Ursus Breweries. El se va încheia în martie 2019.

 

 

Distribuie:

Locuri de munca difamcom

novarealex1.jpg Valeriana

Trimite știrea ta > 0737 449 352 > [email protected]

#Citeste si:Newsletter Gazeta Dambovitei
Introdu adresa ta de e-mail si vei fi la curent cu cele mai importante stiri din Targoviste si din judetul Dambovita.
E-mailul tau nu va fi facut public
Flax Gopo
Webhosting Armand Media Star Sistems Security - Paza si protectie

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro