27 de legumicultori dâmboviţeni s-au specializat pe cultura de tomate

Programul de tomate „pe val” în judeţul Dâmboviţa. Direcţia Agricolă Dâmboviţa este la zi cu plata sprijinului de minimis

Prin intermediul unui comunicat de presă, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Dâmboviţa informează că a efectuat, încă de la începutul acestei luni, ultimele plăţi către fermierii care au solicitat sprijin de minimis în cadrul Programului pentru tomate. Acest lucru a fost posibil ca urmare a alocării fondurilor integrale de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, iar pentru prima etapă din acest an  fiecare solicitant a primit echivalentul în lei al sumei de 3000 euro. 

Cei 27 de legumicultori dâmboviţeni care s-au specializat pe cultura de tomate sunt din localităţile Băleni (cei mai mulţi), Gura Şuţii, Ilfoveni şi zona Găeşti.

Pentru că ne aflăm deja în cel de – al doilea an de implementare a Programului pentru tomate, la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt 27 de beneficiari în primul ciclu de producţie, faţă de 7 beneficiari înregistraţi anul trecut. Cei 27 de legumicultori dâmboviţeni care s-au specializat pe cultura de tomate sunt din localităţile Băleni (cei mai mulţi), Gura Şuţii, Ilfoveni şi zona Găeşti. Toţi fermierii din Programul de tomate s-au încadrat în condiţiile de eligibilitate, adică au cultivat cel puţin o suprafaţă de 1000 mp în spaţiu protejat (sere sau solarii) şi au comercializat cel puţin 2 tone de tomate anterior datei de 15 mai. În primul ciclu al programului s-a înregistrat o creştere de aproape patru ori a plăţilor, iar pentru ciclul de toamnă au fost centralizate, până la această dată, 450 de solicitări, de aproape două ori mai multe comparativ cu anul 2018. Pentru ciclul de toamnă, solicitanţii au obligaţia să comercializeze cantitatea de 2 tone de tomate în extrasezon, mai exact după data de 1 octombrie, urmând să primească aceeaşi sumă de bani ca sprijin.


Valeriana

Gurmand + Raiman
Daca ti-a placut acest articol il poti distribui:

Lasă un răspuns

Info politica de confidentialitate

Cititorii Gazetei - Google.com
Cititorii Gazetei - Trafic.ro